Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, promite o centrală de cogenerare pe gaz natural la CET Govora

Pavilionul central din Călimănești – Hotel Central, un monument istoric și de arhitectură
11/07/2022
Primăria Râmnicu Vâlcea primește asistență tehnică de la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică
11/07/2022

Vineri, 8 iulie 2022, în ședința Consiliului Județean Vâlcea, a fost aprobat Master-Planul privind reabilitarea sistemului de încălzire centralizată din Municipiul Râmnicu Vâlcea – strategia locală de alimentare cu energie termică.

De asemenea, a fost aprobat și studiul de fezabilitate pentru modernizarea, retehnologizarea și extinderea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, investiție complementară proiectului actual și necesară pentru îndeplinirea condițiilor impuse de directivele europene din sectorul de mediu.

Noul obiectiv de investiții vizează realizarea unei soluții alternative, cu ajutorul căreia să poată fi furnizată apă caldă pe perioada verii, printr-un sistem de CAF-uri (cazan apă fierbinte).

Proiectul multianual poate ajunge la o valoare de cca. 568 de milioane lei, proiect ce se va implementa pe parcursul a trei ani, pentru care o soluție de finanțare ar fi Programul de Termoficare aprobat de Guvern.

Consiliul Județean  Vâlcea, în parteneriat cu Primăria Râmnicu Vâlcea, are în plină execuție un proiect de reabilitare a rețelei primare și secundare de distribuție a agentului termic către râmniceni, pentru care a obținut o finanțare europeană, în valoare de peste 17 milioane euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.