Trotinete electrice Bolt închiriate în Râmnicu Vâlcea – 0,65 lei pe minut

Incendiu produs la un magazin din comuna Mădulari
12/07/2022
Viței omorâți de urși în Perișani și Titești
12/07/2022

Trotinete electrice Bolt inchiriate in Ramnicu Valcea

Bolt lansează serviciile de închiriere trotinete electrice în Râmnicu Vâlcea. Compania este deja prezentă în oraș cu serviciile de transport la cerere.

Viceprimarul Andrei Gheorghiu spune:Suntem pe zona mobilității urbane și Râmnicu Vâlcea trebuie să se prezinte ca un oraș verde, un oraș care îmbrățișează noua abordare față de mediu. Bolt vor fi prezenți în perioada următoare în municipiul nostru.”

Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt Romania, a declarat: „Sustenabilitatea devine un principiu adoptat și implementat de tot mai multe orașe din țară, iar transportul alternativ, bazat pe vehicule electrice, are o contribuție importantă la îndeplinirea obiectivelor de mediu ale comunităților. Apreciind deschiderea și sprijinul autorităților din Râmnicu Vâlcea, oferim cetățenilor mijloace de transport individuale, rapide, eficiente și economice, potrivite pentru drumurile de scurtă durată şi capabile să evite aglomerația din trafic. Datorită lor, orașul devine un mediu mai curat și prietenos pentru locuitorii lui.

La prima utilizare a unei trotinete electrice, aplicația Bolt afișează instrucțiunile de utilizare și modul în care aceasta trebuie parcată în siguranță, la finalul cursei. Limita de vârstă minimă admisă pentru închirierea trotinetelor electrice este de 16 ani, iar utilizarea lor, din motive de siguranță, este permisă unui singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulți pasageri pe o trotinetă.

Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze „Modul începător” atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă cu atenție setul de recomandări și măsuri de siguranță din aplicație. Acestea sunt extrem de simple și utile, printre altele, utilizatorii fiind rugați:

  • să conducă și să parcheze trotinetele numai în locurile permise;
  • să conducă în linie dreaptă, evitând virajele strânse, pe drumurile publice și pe pistele de biciclete (în lipsa pistelor de biciclete, circulația este permisă numai pe sectoarele de drum cu viteză maximă de 50 km/h);
  • să aibă asupra lor un act de identitate.

De asemenea, aplicația le indică să NU folosească trotinetele:

  • pe ploaie sau vânt puternic, în condiții de polei sau ceață;
  • dacă se află sub influența oricăror substanțe toxice;
  • pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete;

Trotinetele reprezintă un mijloc rapid și accesibil de transport, care ajută la decongestionarea traficului din oraș. Din acest motiv, parcarea, staționarea și amplasarea acestora este foarte importantă pentru menținerea străzilor și spațiilor pietonale accesibile. Regulile de parcare și utilizare corectă a trotinetelor în Râmnicu Vâlcea sunt disponibile aici. Printre altele, utilizatorilor le este permisă amplasarea sau staționarea cu trotinetele electrice pe zonele pietonale, în locații retrase, care să nu împiedice accesul pietonilor la diverse amenajări (fântâni arteziene, vestigii, intrări în spații comerciale și turistice etc.)

Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar prețul curselor este de 0,65 lei pe minut. Cei care nu au deja instalată aplicația Bolt pentru serviciile de ride-hailing, o pot descărca de pe Google Play, Apple Store sau HUAWEI AppGallery. După configurarea contului, vor vedea o pictogramă – trotinetă – în aplicație (stânga, jos), iar atingerea acesteia îi va duce în interfața de închiriere. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR. Parcarea trotinetelor în afara zonelor desemnate este penalizată cu suma de 150 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.