Viței omorâți de urși în Perișani și Titești

Trotinete electrice Bolt închiriate în Râmnicu Vâlcea – 0,65 lei pe minut
12/07/2022
Mircia Gutău aduce precizări cu privire la organizarea evenimentelor dedicate Zilei Imnului Naţional
14/07/2022

Imagine sugestivă din arhiva ziarului

Luni, 11 iulie 2022, jandarmii vâlceni au fost solicitați prin Apel 112, să intervină pentru îndepărtarea unui animal sălbatic în comuna Titești, județul Vâlcea, unde o femeie a confirmat prezența unui urs, pe izlazul comunal.

În dimineața zilei de 11 iulie, femeia a auzit câinii lătrând și în momentul în care s-a deplasat către locul respectiv, a văzut ursul care se îndrepta către pădure. Din neferice, ursul a provocat pagube, un vițel a fost ucis.

Marți, 12 iulie 2022, în urma unei sesizări prin Apel 112, jandarmii au intervenit pentru îndepărtarea urșilor, după ce o femeie din comuna Perișani, județul Vâlcea, a anunțat că a găsit doi viței omorâți în grajdul unde își ținea animalele.

Jandarmii s-au deplasat în punctul Roșia, satul Surdoiu din comuna Perișani, unde au observat că gardul electrificat care împrejmuia grajdul a fost distrus, iar cele sesizate de apelantă se confirmau.

***

În toate cazuri în care a fost necesară intervenția echipajelor de jandarmi, patrulele au rămas o perioadă mai lungă în zonă pentru a se asigura că pericolul a trecut și au fost anunțate autoritățile și agențiile cu atribuții în acest domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.