Colonelul Popescu Ion Cătălin, trecut în rezervă cu drept la pensie

Mircia Gutău despre Virgil Pîrvulescu: un nou Nicolae Ceauşescu!
21/07/2022
La Râmnicu Vâlcea încep lucrările de introducere a reţelei de gaze naturale pe strada Islazului şi intrarea Pieptea
24/07/2022

Joi, 21 iulie 2022, Colonel Popescu Ion Cătălin, ofițer în cadrul Compartimentului de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “General Magheru” al județului Vâlcea, a trecut în rezervă cu drept la pensie, după o carieră de peste 26 de ani în slujba semenilor.

Colonelul Popescu Ion Cătălin a terminat Facultatea de Pompieri, din cadrul Academiei de Poliție “Al. Ioan Cuza”, în anul 2000 și a fost repartizat la Grupul de Pompieri Drobeta al județului Mehedinți unde a fost numit locțiitor al comandantului pe linie de prevenire la Secția de Pompieri Strehaia, iar din luna martie 2001 a preluat comanda subunității până la data de 1 decembrie. În această perioadă, s-a remarcat prin salvarea unui bărbat în vârstă de 42 de ani dintr-o fântână.

Din 1 decembrie 2001 și până astăzi a lucrat la Grupul de Pompieri “General Magheru” al județului Vâlcea, care din 2004 a devenit Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Magheru” al Județului Vâlcea.

În județul nostru, a fost inspector de prevenire până în anul 2004, iar apoi a desfășurat activitatea de relații publice până la finalul carierei.

Pe parcursul activității, s-a perfecționat permanent urmând: Cursul de perfecţionare a cadrelor din inspecţia de prevenire a incendiilor, în anul 2002; Cursul postuniversitar „Siguranța la foc a construcțiilor și instalațiilor”, în anul 2002;  Cursul postuniversitar „Relaţii Publice şi Negociere”, în anul 2006, Cursul „Dreptul la protecția datelor cu caracter personal, dreptul la libera exprimare și liberul acces la informații de interes public”, în anul 2015 și Cursul de prim-ajutor calificat de bază, în anul 2017.

Coordonatele întregii sale cariere, cu o activitate bogată în domeniul comunicării și al prevenirii situațiilor de urgență definesc profilul său, dedicându-se meseriei.

Cu prilejul pensionării, redacția EUROVÂLCEA îi transmite multă sănătate și zile liniștite, bucurii alături de familie și prieteni, dar și o PENSIE cât mai lungă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.