Nico de Transilvania se alătură concertului Argatu’ & Moș Martin din Londra – The Garage

Magdalena Butucea a plecat în lumea celor drepți
27/10/2022
Autocar cu 21 de persoane, implicat într-un accident rutier produs la Tuţuleşti
29/10/2022

Nico de Transilvania

Nico este DJ si producător, fondator al proiectului Forests Without Frontiers (FWF)

Nico a lansat recent albumul proiect Interbeing, un concept care împletește înregistrări ale unor săteni bătrâni și muzicieni tradiționali din România cu peisaje sonore ale naturii, într-o compoziție electronică. Filmele și fotografia însoțitoare spun povești despre oameni, natura înconjurătoare și provocările de mediu cu care se confruntă.

Muzica și arta reprezintă punctul central al activității FWF. Întregul concept a început când Nico înregistra muzicieni tradiționali din Transilvania pentru primul ei album – și a decis să strângă bani pentru a planta copaci în zonă, auzind poveștile lor despre distrugerea peisajului. Există, de asemenea, o rețea de susținere din partea artiștilor/muzicienilor.

Până în prezent, FWF a plantat 130.000 de copaci în România și Marea Britanie.

„INTERBEING” generează acțiuni de responsabilizare față de „endangered landscapes” – ținuturi aflate în pericol – și de prezervare a patrimoniului cultural și natural românesc, prin plantarea de copaci în zonele despădurite din România.

Susține cauza – plantează un copac – donează AICI

Despre Argatu si Mos Martin

Ceea ce a inceput acum 10 ani, continua mai departe si in 2022!
Argatu’, pe acelasi nume si aceeasi energie, alaturi de mc-ul sau, Ionut Martinescu, a.k.a. Mos Martin revin pe scena de la The Garage in Londra pe 30 Octombrie.
Reprezentand Culese din Cartier, brigada saluta Anglia!

CulesedinCartier prezintă Argatu’ – un catalog de piese în care folclorul este mult mai bine fixat în sunet. Albumele pot fi descărcate, gratuit, de pe www.subcarpati.com
Toate piesele poartă semnătura lui Argatu’. Piesele conțin atât sample-uri de folclor cât si sunete originale înregistrate în studio. Veți descoperi inclusiv sunete calde de caval, fluier, țambal, cimpoi și multe altele.

Albumele oferă ascultătorilor o origine și o rădăcină mult mai bine înfiptă în pământul românesc, un underground folclor mai puternic.

Eveniment realizat cu sprijinul: Remus Robu Solicitors

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.