Autobuze și microbuze electrice între Râmnicu Vâlcea și stațiunile turistice

Primarul Mircia Gutău vă dorește CRĂCIUN FERICIT!
18/12/2022
Spectacolul „Vine, vine Moș Crăciun” – la Râmnicu Vâlcea, în Scuarul Mircea cel Bătrân
20/12/2022

Mircia Gutău a semnat contractul pentru una dintre cele mai mari finanțări aduse în județul Vâlcea: 39 de autobuze și microbuze electrice vor lega Râmnicu Vâlcea de stațiunile din jur

Marți, 13 decembrie 2022, primarul Mircia Gutău a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației contractul de finanțare cu valoarea de 103.458.367,59 lei pentru proiectul ”Extinderea transportului public de călători către zonele turistice din județul Vâlcea”, depus de asocierea dintre Municipiul Râmnicu Vâlcea (lider de asociere) și localitățile Bujoreni, Dăești, Călimănești, Vlădești, Băile Olănești, Mihăești, Ocnele Mari și Govora în baza Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 — Fondul local.

În cadrul proiectului, urmează să fie achiziționate 26 de autobuze electrice cu lungimea de 10 metri și 13 microbuze electrice care, operate de societatea ETA SA. din subordinea Consiliului Municipal, vor face legătura între capitala județului și stațiunile turistice din apropiere. Alături de aceste mijloace de transport, prin proiect se vor mai realiza 39 de stații de încărcare lentă precum și 9 stații de încărcare rapidă amplasate pe trasee.

Este una dintre cele mai mari finanțări atrase în județ în ultimii ani, iar concretizarea proiectului va crește atractivitatea turistică a Municipiului Râmnicu Vâlcea și a stațiunilor din jur, alături de beneficiile aduse mediului înconjurător prin reducerea semnificativă a poluării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.