Cea de-a treia oprire a caravanei taberelor de schi adaptat este pe pârtia de la Păltiniș

Ostroveni1 si 2
Lucrări menite să rezolve unele puncte critice ale traficului auto din cartierul Ostroveni
14/02/2023
blocului C32
Punct final la calvarul locatarilor blocului C32 din Ostroveni
15/02/2023
Paltinis 13 feb 2023

Paltinis 13 feb 2023

Cea de-a treia oprire a caravanei taberelor de schi adaptat, organizate de Caiac SMile și dedicate persoanelor cu dizabilități: Sibiu, pe pârtia de la Păltiniș.

Până pe 16 februarie, tabără de schi adaptat dedicată persoanelor cu dizabilități se desfășoară pe Arena Platoș Păltiniș, din județul Sibiu. Cele cinci persoane speciale care participă la acest program vor învăța să schieze independent, folosind monoschiul, alături de antrenorii și voluntarii Caiac SMile și de monitorii de ski cu dizabilități, acreditați de Euroski – Centrul Național de Formare Monitori.

Program special dedicat persoanelor cu dizabilități care vor să se bucure de o zi pe pârtie

Pe lângă cele cinci persoane înscrise în tabăra specială, vor putea schia și alți oameni cu dizabilități care au optat pentru a petrece o zi pe pârtie. Organizatorii îi invită și pe cei care nu s-au înscris încă în platforma online și anunță că înscrierea se poate face chiar de pe pârtie.

“Vom sta la dispoziția oricărei persoane interesate în fiecare zi a taberei. Prietenii noștri speciali, cum îmi place să-i numesc, merită la fel de mult ca și noi să se bucure de pârtie și de zăpadă. S-au înscris deja foarte multe persoane, dar noi îi așteptăm și pe cei care n-au făcut-o încă să ni se alăture”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

Înscrierile, atât pentru programul de o zi, cât și pentru tabără, se fac cu înregistrare pe www.caiacsmile.ro*

*Programul, atât cel special de zi, cât și cel al taberelor adaptate, poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo. Programul, actualizat în funcție de prognozele meteo din fiecare perioadă, va fi disponibil atât pe site, cât și pe toate canalele de comunicare online ale asociației, Facebook și Instagram.

Obiective ambițioase, oameni și mai ambițioși

Obiectivul asumat de Caiac SMile pentru acest sezon de iarnă a fost ca 1.000 de persoane cu dizabilități să se bucure de sporturile de iarnă și să schieze cu ajutorul monoschiului, pe pârtiile accesibilizate anterior în cadrul programului ”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, derulat în sezonul 2021-2022.

Acest obiectiv a fost atins deja, dar reprezentanții asociației anunță că persoanele speciale care vor să li se alăture pe pârtii, o pot face după înscrierea pe site-ul www.caiacsmile.ro.

Parteneri: Aqua Carpatica, Walking Month, Cris-Tim, BCR, Decathlon, Star Assembly, Testo România, Casa Auto Sebeș, Casa Auto Vâlcea, SC Oprean SRL

Parteneri media: KIss FM, Ski & Outdoor Magazine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.