Râmnicenii au la dispoziție 6 casierii și multiple modalități online pentru plata impozitelor locale

Recondiționarea spațiilor de la Casa Tineretului din Vâlcea
15/03/2023
Reabilitarea Parcului Mircea cel Bătrân
17/03/2023

Direcţia Economico-Financiară

Cu aproape două săptămâni până la expirarea bonificației de 10%, râmnicenii au la dispoziție 6 casierii și multiple modalități online pentru plata impozitelor locale

Cu puțin peste două săptămâni rămase până la data de 31 martie, când expiră bonificația de 10% pentru persoanele fizice sau juridice care își achită integral pe anul în curs obligațiile către bugetul local, contribuabilii din Râmnic încep să se prezinte în număr tot mai mare la casieriile municipale pentru plata impozitelor datorate. Pentru a evita pe cât posibil aglomerațiile, Primăria are deschise la acest moment 6 puncte de încasare, respectiv la sediul Direcției Economico-Financiare din bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 24 (Arenele ”Traian”), la sediul Primăriei municipiului din strada General Magheru nr. 25 (clădirea ”Socom”), la sediul Direcției de Evidentă a Persoanelor din strada Regina Maria nr. 6, la Stadionul Municipal din splaiul Independenţei, precum şi în cartierul Ostroveni – pe strada I.C. Brătianu (lângă Clubul Pensionarilor) sau în Piața Nord (aceste ultimele două puncte urmând să fie închise după data de 31 martie). Totodată, sunt puse la dispoziție mai multe modalități de plată online a impozitelor şi taxelor locale: secțiunea ”Servicii electronice” de pe site-ul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea la adresa www.primariavl.ro, aplicația de mobil VâlceaOnline, portalul ghiseul.ro sau site-ul Direcției Economico-Financiare locale www.taxermvl.ro (pentru utilizatorii înregistrați anterior), la care se adaugă și terminalul de plată amplasat în galeria centrului comercial Shopping City.

Nivelul sumelor datorate bugetului local pentru anul 2023 nu a fost majorat, singura modificare față de anul trecut fiind indexarea unor impozite și taxe cu indicele de inflație de 5,1%, obligație impusă tuturor administrațiilor locale din țară de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Până la începutul lunii martie, aproximativ 30% din contribuabilii locali (persoane fizice și juridice) achitaseră integral impozitele datorate pentru anul în curs, beneficiind astfel de reducerea de zece procente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.