1 MAI în siguranță – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea

Se schimbă lămpile pe podul Goranu
25/04/2023
În perioada 28 aprilie – 1 mai 2023 poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea vor fi la datorie
28/04/2023

     În acest sfârșit de săptămână, românii vor avea parte de o minivacanță de trei zile pentru a se bucura de Ziua Muncii, prilej cu care, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,General Magheru” al județului Vâlcea vor monitoriza permanent, dinamica intervențiilor la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul cetățenilor.
Pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență ce pot interveni pe timpul acestui weekend prelungit, 90 de pompieri militari care încadrează mijloace tehnice specifice, se vor afla zilnic în serviciu operativ, fiind pregătiți să acorde asistență medicală de urgență, să intervină pentru stingerea incendiilor și pentru salvarea persoanelor din mediile ostile vieții.
Răspunsul la eventualele urgențe medicale va fi asigurat prin intermediul unei autospeciale pentru transport personal și victime multiple și a celor 6 echipaje SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat.
Pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor este necesar respectarea unor reguli:
– prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în incintele unităţilor, în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi;
– este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, în zonele afectate de uscăciune avansată, precum şi pe timp de vânt;
– utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie: gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile: lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc., fără a fi supravegheat şi asigurat prin măsuri corespunzătoare;
– supravegheați în permanență copiii, pentru a evita accidentarea acestora sau jocul cu focul;
– nu aruncaţi țigări aprinse la întâmplare, mai ales în zone cu vegetaţie uscată sau în apropierea depozitelor de furaje.

     Pentru astfel de situații, pregătiți la fața locului mijloace de stingere, cum ar fi o găleată cu apă sau un stingător. Înainte de plecare, stingeți cu grijă focul și acoperiți cenușa cu pământ pentru a preveni producerea unui incendiu.
De asemenea, în această perioadă vă recomandăm să urmăriți avertizările meteorologice, iar în cazul unor fenomene meteo periculoase, întrerupeți orice activitate în aer liber și respectați recomandările autorităților.
Cu speranţa că recomandările noastre vă vor fi de folos, pompierii militari vâlceni vă urează tuturor ZILE LINIȘTITE ȘI ÎNSORITE!

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.