Misiuni executate de pompierii vâlceni în ultimele 72 de ore

Precizări privind aplicarea prevederilor Legii nr. 8/2023 privind modificarea și completarea art. 6 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000
15/06/2023
Pădurea-parc de pe Dealul Capela prinde contur: amenajări minim invazive, cu impact redus asupra mediului și cu protejarea ecosistemului
20/06/2023

În perioada 16 iunie ora 08:00 – 19 iunie ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au desfășurat 72 de misiuni și intervenții, dintre care 48 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 3 incendii, 6 inundații, 4 acțiuni pentru protecția comunității și 11 alte situații de urgență.
Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 48 de situaţii de urgenţă, dintre care: 17 traumatisme, 2 accidente rutiere, 28 de diverse afecțiuni medicale și o persoană găsită cu leziuni incompatibile cu viața.
La nivel județean, 50 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
Salvatorii din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în data de 18 iunie, prin apel la 112, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un operator economic, în localitatea Babeni.
La locul evenimentului s-au deplasat de urgență pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu 3 autospeciale de stingere cu apa si spumă, o autoscară si o autospecială de descarcerare, precum şi o ambulanță apaținând SAJ. La locul evenimentului au fost trimiși și membri SVSU din localitate.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la un răcitor cu suprafața hexagonală, cu diametrul de 3 m, aflat la etajul 1 al unei clădiri industriale cu 5 nivele.
Datorită intervenției prompte și profesioniste a pompierilor, incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Au ars aproximativ 0.5 t cereale (amestec porumb/grâu granule). S-au degradat: un utilaj (racitor cereale) si aproximativ 2,5 t amestec porumb/grâu granule.
Împrejurarea probabilă a izbucnirii incendiului a fost stabilită ca fiind defectarea unui utilaj pe timpul exploatării.

De asemenea, în perioada de referință, echipajele operative au efectuat 4 misiuni de recunoaștere în teren în localitățile Lungești, Pietrari, Govora și Stoenești.
Salvatorii vâlceni au fost solicitați să intervină în alte 11 situații de urgență, pentru asigurare zonă periculoasă, transportarea persoanelor supraponderale de la domiciliu la ambulanță, facilitarea accesului în locuință sau asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere.
Totodată, în intervalul menționat, au fost emise 4 mesaje RO-ALERT, astfel: 3 pentru a avertiza populația din localitățile Mateești și Perișani cu privire la prezența unor animale sălbatice (urși) și unul pentru a avertiza cetățenii cu privire la Codul Portocaliu de fenomene meteo severe.
În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

     Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire n situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.