Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 Bonus

Menu
Autentificare

Autentificare

Cautare

Locuri de muncă sezonieră în agricultură, în Spania

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea prin serviciul de ocupare EURES Romania oferă 800 locuri de muncă vacante în Spania pentru munca sezonieră în agricultură (sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, cu vârsta cuprinsa între 18 – 40 ani), pentru recoltarea căpşunilor, campania 2016.

Selecţia va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie 2016.

Durata contractului de munca este de aproximativ 3 luni, data estimata de angajare 15 februarie 2016. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/ 39 ore pe săptămână împărţite în 6 zile, ziua 7 este zi de odihna care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii.
Salariul oferit este de 40,00 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.

Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi.

"Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Vâlcea din strada Dacia, nr. 8, etajul II - III", ne informează Nicolae Gabriel Albinaru, DIRECTOR EXECUTIV al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea.

Citeşte mai departe ...

Situaţia statistică a şomajului înregistrat în judeţul Vâlcea la 31 iulie 2015

La sfârşitul lunii iulie, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Vâlcea a fost de 6,26%, mai mare cu 0,51 pp faţă de cea din luna iunie a anului 2015 şi mai mare cu 0,79 pp faţă de cea din luna iulie 2014. 
 
Totalul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii iulie 2015 a fost de 11158 persoane (în creştere cu 903 persoane faţă de luna iunie 2015).
 
Rata şomajului înregistrat pe sexe: în luna iulie, comparativ cu luna iunie 2015, a crescut rata şomajului masculin  la 6,08 % de la 5,67 %, iar rata şomajului feminin la 6,49 de la 5,86.
 
Din totalul şomerilor înregistraţi, 2854 persoane au fost indemnizate şi 8304 neindemnizate. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 452 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu 451 persoane faţă de luna precedentă. 
 
În luna iulie au intrat în evidenţa un număr de 1656 absolvenţi. 
 
Pe medii de rezidenţă, în judeţul Vâlcea, numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii iulie 2015 se prezintă astfel : 3885 persoane provin din mediul urban şi 7273 persoane provin din mediul rural.
 
Referitor la structura şomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria de vârsta sub 25 ani, respectiv 3155 persoane şi 40-49 ani (2967 persoane).
 
În funcţie de nivelul de instruire, oferta de forţă de muncă se prezintă  astfel:
- ponderea cea mai mare în numărul total de şomeri înregistraţi o au persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (54,48%) ; 
- şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 40,28% din totalul şomerilor înregistraţi ; 
- şomerii cu nivel de instruire universitar reprezintă 5,24% din numărul total de şomeri înregistraţi.
 
"După durata şomajului, cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria 1-3 luni (3992 persoane) şi 3-6 luni (3375 persoane). În luna iulie au fost încadraţi un număr de 484 şomeri din care 216 au fost femei", ne informează Nicolae Gabriel Albinaru, Director Executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea.
Citeşte mai departe ...

Locuri de muncă în Germania prin intermediul Reţelei EURES

Locuri de muncă prin intermediul Reţelei EURES pentru persoanele calificate în diverse meserii care doresc să lucreze în Germania
 
EURES România dispune de 85 de posturi pentru muncitorii calificaţi în diverse meserii, care doresc să lucreze în Germania, pentru ocuparea cărora se va organiza selecţie la Sighişoara în luna octombrie 2015. Angajatori germani reprezentaţi de compania Unique Personalservice GmbH oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: operator stivuitor (15 posturi), comisionar (15 posturi), hamal (10 posturi), muncitor în metalurgie (9 posturi), electrician (6 posturi), mecanic auto (5 posturi), sudor MIG-MAG (5 posturi), mecanic instalaţii (5 posturi), operator CNC (3 posturi), instalator/montator instalaţii de gaz (3 posturi), lucrător în depozit (3 posturi), mecanic utilaje prelucrarea maselor plastice şi a cauciucului (2 posturi), sculer (2 posturi), zugrav – vopsitor (2 posturi).
 
Pentru ocuparea posturilor vacante sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu, permis de conducere categoria B, precum şi cunoştinţe bune de limba germană. 
 
Salariul oferit este de 8,80 – 12,80 euro brut/oră, conform contractelor colective de muncă în respectivele domenii de activitate, iar durata contractelor de muncă este pe o perioadă nedeterminată. Angajatorii oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.
 
Persoanele cu domiciliul în judeţul Vâlcea, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, strada Dacia nr.8, telefon 0350 419715, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente:
- cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă);
- copie act de identitate sau paşaport (valabilitate minim 6 luni);
- C.V. model  Europass (cu fotografie) în  limba germană (Lebenslauf);
- cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);
- adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS