Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 Bonus

Menu
Autentificare

Autentificare

Cautare

Platformă europeană pentru a combate munca nedeclarată

Prin votul de marți, Parlamentul a aprobat propunerea legislativă a EU care creează o ”platformă europeană” pentru a întări cooperarea în combaterea muncii nedeclarate. Platforma va dezvolta cooperarea între ministerele muncii, sindicatele și asociațiile angajatorilor din statele membre pentru a găsi cele mai bune soluții la o problemă care afectează economia UE și distorsionează piața muncii. Economia reprezentată de munca nedeclarată reprezintă 18% din PIB-ul UE.

Deputații au aprobat amendamentele la propunerea legislativă, integrând în text compromisul realizat cu reprezentanții statelor membre în negocierile de anul trecut, cu 619 voturi la 69 și 7 abțineri. În dezbaterea dinaintea votului, raportorul Georgi Pirinski (S&D, BG) a declarat: "Obiectivul platformei este a lărgi capacitățile statelor membre de a combate problemele multiple și dureroase create de munca nedeclarată prin întărirea cooperării. Misiunea acestei platforme este de a preveni, descuraja și combate munca nedeclarată, precum și promovarea transformării ei în muncă declarată."

”Munca nedeclarată” înseamnă în general orice activitate legală prin natura ei, dar care nu este declarată autorităților publice cum ar fi finanțele sau inspectoratele muncii. Platforma ar trebui să încurajeze acțiuni practice, efective și transfrontaliere și ar trebui să dezvolte un sistem solid și eficient de schimb rapid de informații între entitățile naționale.

Pe de altă parte, platforma nu va interfera cu acțiunile proprii ale statelor membre și nici nu va încerca să armonizeze regulile lor, se arată în text, care notează că definițiile relevante și sistemele de reglementare sunt diferite de la un stat membru la altul.

Obiectivul pe termen lung este să ajute la îmbunătățirea condițiilor de muncă și să integreze lucrătorii nedeclarați pe piața muncii. Platforma se va ocupa de toate tipurile de muncă nedeclarată.

Organizare

Platforma va fi alcătuită din reprezentanți nominalizați de toate statele membre, maximum patru reprezentanți ai partenerilor sociali cros-sectoriali la nivel UE, împărțiți în mod egal între organizațiile lucrătorilor și angajatorilor (fără drept de vot) și Comisia. Reprezentanții angajatorilor și lucrătorilor, Eurofound, Agenția Europeană pentru Siguranță și Sănătate și Locul de Muncă (EU-OSHA), Organizația Internațională a Muncii și reprezentanții statelor AEE vor fi observatori permanenți.

Platforma se va întâlni cel puțin de două ori pe an, iar grupuri specifice de lucru vor fi create pentru diferite aspecte ale muncii nedeclarate. Finanțarea estimată anuală pentru platformă este de 2,1 milioane de euro și va proveni din axa PROGRESS a Programului UE pentru Locuri de Muncă și Inovație Socială (”EaSI”).

Citeşte mai departe ...

Locuri de muncă sezonieră în AGRICULTURĂ - SPANIA, prin firma SUREXPORT

CAMPANIA 2016: Locuri de muncă sezonieră în AGRICULTURĂ - SPANIA, prin firma SUREXPORT, cu selecție la CRAIOVA

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea prin serviciul de ocupare EURES Romania oferă 800 locuri de muncă vacante în Spania (firma SUREXPORT) pentru munca sezonieră în agricultură (sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, cu vârsta cuprinsa între 18 – 45 ani, femei), pentru recoltarea căpşunilor, campania 2016.

Selecţia va avea loc în data de 27 ianuarie 2016 la Craiova, județul Dolj, la CENTRUL MULTIFUNȚIONAL din strada Târgului, nr. 26, începând cu ora 9.

Durata contractului de munca este de aproximativ 3 luni, data estimata de angajare 15 februarie 2016. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/ 39 ore pe săptămână împărţite în 6 zile, ziua 7 este zi de odihna care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii.

Salariul oferit este de 40,00 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.

Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Vâlcea din strada Dacia, nr. 8, et. II – III, camera 1, tel 0350 419.715, 0250 735608.

DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE – 21 IANUARIE 2016.

Citeşte mai departe ...

Locuri de muncă sezonieră în agricultură - SPANIA Campania 2016

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea prin serviciul de ocupare EURES Romania oferă 800 locuri de muncă vacante în Spania pentru munca sezonieră în agricultură (sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, cu vârsta cuprinsa între 18 – 40 ani), pentru recoltarea căpşunilor, campania 2016.

Selecţia va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie 2016.

Durata contractului de munca este de aproximativ 3 luni, data estimata de angajare 15 februarie 2016. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi / 39 ore pe săptămână împărţite în 6 zile, ziua 7 este zi de odihna care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii.

Salariul oferit este de 40,00 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.

Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Vâlcea din strada Dacia, nr. 8, et. II – III, camera 1, tel 0350 419.715, 0250 735608.

DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE – 20 IANUARIE 2016!!!

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS