Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 Bonus

Menu
Autentificare

Autentificare

Cautare

Persoanele cu venituri incompatibile statutului de șomer, sub lupa AJOFM Vâlcea

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea derulează permanent verificări în vederea depistării persoanelor care obţin venituri impozabile incompatibile cu statutul de şomer indemnizat.
 
În acest context, precizăm faptul că nu se poate beneficia de indemnizaţie de şomaj/venit de completare sau încetează indemnizaţia de şomaj/venitul de completare dacă persoanele:
- urmează o formă de învăţământ, indiferent de nivelul acesteia sau forma de organizare (stat sau privat) ;
- realizează venituri din pensii;
- realizează venituri de tipul prestaţiilor sociale (ex. indemnizaţie pentru creştere copil, venit minim garantat/ajutor social...);
- obţin venituri ca urmare a unui contract de muncă/raport juridic, indiferent de numărul de ore/lună stabilite în contract sau de venitul obţinut;
- realizează venituri impozabile mai mari de 6.000 lei/an din:
• activităţi economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale;
• ca urmare a exercitării profesiilor liberale (avocat, expert contabil, notar, executor...);
• activităţi desfăşurate ca zilieri;
• activităţi desfăşurate de persoane fizice în urma cărora se realizează venituri din agricultură, silvicultură, piscicultură;
• activităţi de închiriere, respectiv cedarea folosinţei bunurilor;
• drepturi de autor şi drepturi conexe definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 13^1 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Şomerii indemnizaţi pot realiza venituri neimpozabile, fără încetarea indemnizaţiei sau venitului de completare, de tipul:
- venituri neimpozabile;
- venituri din salarii, reprezentând plăţi compensatorii acordate din bugetul angajatorilor;
- venituri din investiţii;
- venituri din premii;
- venituri din jocuri de noroc;
- venituri din transferul proprităţii imobiliare.
 
Şomerii indemnizaţi care realizează alte venituri impozabile, care se regăsesc printre cele enumerate mai sus (în baza unui raport juridic în considerarea căruia se realizează venituri din drepturi de autor şi drepturi conexe definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 13^1 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, venituri din contracte/convenţii încheiate potrivit Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, denumită în continuare Codul civil, sau în temeiul Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau al Legii nr. 53/1991 privind indemnizaţiile şi celelalte drepturi ale senatorilor şi deputaţilor, precum şi salarizarea personalului din aparatul Parlamentului României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, venituri din contracte de mandat, contracte de colaborare, venituri din alte surse, etc) indiferent de cuantumul sumei lunare obţinute, nu pot cumula indemnizaţia de şomaj sau venitul de completare cu aceste venituri.
 
Persoanele care realizează astfel de venituri în acelaşi timp cu indemnizaţia de şomaj/venitul de completare se vor adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea pentru clarificarea situaţiei în vederea prevenirii apariţiei ulterioare a unor debite la bugetul asigurărilor de şomaj.
 
Sursă legislativă: Monitorul Oficial, partea I, nr. 197/20.03.201 4 – H.G. nr. 119 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.
 
Gabriel Nicolae ALBINARU
Director executiv
AJOFM Vâlcea
Citeşte mai departe ...

Peste 200 de români care lucrează în Italia, înșelați de o firmă românească de recrutare

Campania “Vreau să lucrez legal în Europa mea!”
 
Peste 200 de români au trimis scrisori Confederației Naționale a Antreprenorilor Mici și Mijlocii (C.A.P.I.M.E.D.), prin care anunță că au fost înșelați de firma de recrutări Vital Assistenza din localitatea Buia, provincia Udine, coordonată din România de Mioara Prodan.
 
În acest sens, C.A.P.I.M.E.D. cere Ambasadei Române din Italia și organelor competente din România și din Italia să ia de urgență o poziție publică cu privire la aceste acuzații grave aduse de cetățenii români care au ajuns să lucreze în Italia, prin intermediul firmei de recrutări. Totodată, Confederația dorește să primească o rezoluție cu privire la soluționarea anchetei și demersurile făcute în acest sens de autoritățile competente.
 
“Primesc de un an scrisori din partea a peste 200 concetățeni, prin care ne semnalează că au fost înșelați de firma Vital Assistenza, iar în urma nenumăratelor plângeri adresate autorităților atât românești, cât și italienești, nu s-a luat nicio măsura în a fi ajutați să-și recupereze sumele datorate și în ceea ce privește regularizarea contractului de muncă. Doamna Mioara Prodan, care a fost denunțată de nenumărate ori la organele competente din Italia – CGIL și Inspectoratul Muncii din Udine, își continua activitatea ilegală nestingherită, în prezent coordonând aceasta activitate din România”, declară declară Andrei Carmen Luminița, președintele Confederației Naționale a Antreprenorilor Mici și Mijlocii, stabilită de 25 de ani în Italia și de 6 ani în Sicilia.
 
C.A.P.I.M.E.D. îi atenționează pe românii care vor să lucreze în Italia că muncă fără acte nu oferă protecție socială din partea Statului, iar acceptarea unui loc de muncă “la negru” poate avea consecințe foarte grave, cum ar fi traficul de persoane, sechestrarea, violul și exploatarea până la epuizare. Totodată Confederația le cere românilor care vor să plece să muncească în Diaspora să se informeze foarte bine cu privire la firmele de recrutare, deoarece autoritățile și Confederația au primit foarte multe plângeri referitoare la exploatare prin muncă sau sechestrare și înșelăciune. În cadrul campaniei “Vreau să lucrez legal în Europa mea”, C.A.P.I.M.E.D. va realiza o listă a firmelor de intermediere care prezintă un grad mare de risc și un ghid de bune practici pe care trebuie să-l urmeze românii care vor să lucreze în Italia și care să-i ferească de abuzuri din partea angajatorilor.
 
 
Andrei Carmen Luminița
Președinte
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
www.capimed.ro
Citeşte mai departe ...

BURSA FORŢEI DE MUNCĂ pentru absolvenţi organizată la Râmnicu Vâlcea - 25 septembrie 2015

Evenimentul va avea loc la universitatea „CONSTANTIN BRÂNCOVEANU”
 
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea organizează în data de 25.09.2015, începând cu ora 9:00, BURSA FORŢEI DE MUNCĂ PENTRU ABSOLVENŢI, în incinta UNIVERSITĂŢII „CONSTANTIN BRÂNCOVEANU” din Râmnicu Vâlcea, bd. Nicolae Bălcescu, nr.39. 
   
Angajatorii care doresc să participe la acest eveniment trebuie să depună ofertele de locuri de muncă vacante la sediul ALOFM Râmnicu Vâlcea, strada Dacia, nr. 8, etajul III.
 
De asemenea, informăm persoanele care locuiesc în altă localitate decât Râmnicu Vâlcea şi care nu pot face deplasarea la locaţia de desfăşurare a bursei că AJOFM Vâlcea amenajează puncte de informare cu privire la BURSA FORŢEI DE MUNCĂ PENTRU ABSOLVENŢI ce va avea loc la data enunţată mai sus, în cadrul Agenţiilor Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Drăgăşani şi Horezu, precum şi la Punctele de Lucru Călimăneşti şi Berbeşti.
 
Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul AJOFM din Râmnicu Vâlcea, str. Dacia, nr. 8, et. II – III, sau la telefon 0250 735608.
 
Nicolae Gabriel ALBINARU 
DIRECTOR EXECUTIV
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS