Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 Bonus

Menu
Autentificare

Autentificare

Cautare

Râmnicu Vâlcea - Rezultatele Bursei Generale a Locurilor de Muncă din 24 aprilie 2015

Vineri, 24 aprilie 2015, la CRFPA Rm. Vâlcea din str. Calea lui Traian, nr. 98, s-a desfăşurat Bursa generală a locurilor de muncă. La eveniment a fost prezent Prefectul judeţului Vâlcea, domnul Dumitru Nicu Cornoiu.

Au fost contactaţi 212 angajatori, din care 184 angajatori figurează în oferta agenţiei cu 1023 locuri de muncă, s-au prezentat la Bursă 72 de angajatori care au pus la dispoziţia solicitanţilor de locuri de muncă 604 posturi vacante.
Principalele domenii de activitate vizate de angajatori au fost: construcţii (dulgheri, zidari, faianţari, muncitori necalificaţi, ingineri constructori, instalatori, fierari – betonişti), industria textilă (confecţioneri textile, operatori confecţioneri, confecţioneri – asamblori, cusători piele, croitori), alimentaţie publică (ospătari, bucătari, lucrători bucătărie, barmani, cofetari, operatori comerciali), turism (personal hotelier, asistenţi medicali BFT, recepţioneri, cameriste, muncitori necalificaţi în restaurante). Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 34 de locuri de muncă: ingineri reţele calculatoare, economişti, directori unitate fast food, designeri publicitari, director hotel, medici BFT.

S-au prezentat la Bursă un număr estimat de 2950 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din următoarele categorii: şomeri indemnizaţi, şomeri neindemnizaţi, persoane fără ocupaţie neînregistrate la AJOFM Vâlcea, persoane din grupul ţintă al proiectului „O ŞANSĂ PENTRU FIECARE – FORMARE PROFESIONALĂ ŞI OCUPARE”, proiect cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN PRIN PROGRAMUL Operaţional Sectorial dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni” şi implementat de AJOFM Vâlcea, elevi şi studenţi din clasele terminale de la instituţii de învăţământ din Rm. Vâlcea.

Până la ora 1200 au fost încadrate, primind repartiţie pentru un loc de muncă 41 persoane, iar alte 1250 persoane au fost selectate de angajatori pentru interviu sau probă de lucru.

În cadrul Bursei au participat parteneri sociali implicaţi pe piaţa muncii, astfel: Centrul Militar Judeţean Vâlcea, în vederea recrutării persoanelor pentru activităţi legate de domeniul apărării; Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” Vâlcea, prin intermediul Punctului de informare Europe Direct; Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Vâlcea, pentru sprijinul tinerilor în vederea ocupării unui loc de muncă; reprezentanţi ai Sindicatelor, Patronatelor şi instituţiilor publice deconcentrate, membrii ai Consiliului Consultativ al AJOFM Vâlcea; Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, filiala Vâlcea, cu studenţi din anii terminali, precum şi cu oferta educaţională; furnizori de formare profesională pentru adulţi; clase din anii terminali de la Grupul Şcolar „Căpitan Nicolae Pleşoianu” Rm. Vâlcea, Colegiul Economic Rm. Vâlcea şi Grup Şcolar OLTCHIM Rm. Vâlcea.

De asemenea, AJOFM Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele: EURES, formare profesională, informare şi consiliere în carieră, relaţii cu angajatorii.

"Prin intermediul acestui eveniment, AJOFM Vâlcea şi-a propus să accelereze procesul de mediere dintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea", a declarat Nicolae Gabriel Albinaru, Director Executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea.

Citeşte mai departe ...

Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată la sediul ALOFM din Râmnicu Vâlcea

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea organizează în data de 24.04.2015, începând cu ora 9:00, BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ, la sediul CRFPA din Rm. Vâlcea, str. Calea lui Traian, nr. 98. Angajatorii din judeţul Vâlcea care doresc să participe la acest eveniment trebuie să depună ofertele de locuri de muncă vacante la sediul ALOFM Râmnicu Vâlcea, strada Dacia, nr. 8, etajul III.

"De asemenea, informăm persoanele care locuiesc în altă localitate decât Rm. Vâlcea şi care nu pot face deplasarea la locaţia de desfăşurare a bursei că AJOFM Vâlcea amenajează puncte de informare cu privire la BURSA GENERALA A LOCURILOR DE MUNCA ce va avea loc la data enunţată mai sus, în cadrul Agenţiilor Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Drăgăşani şi Horezu, precum şi la Punctele de Lucru Călimăneşti şi Berbeşti", a precizat Nicolae Gabriel Albinaru Director Executiv al AJOFM Vâlcea.

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul AJOFM din Râmnicu Vâlcea, strada Dacia, nr. 8, et. II – III, sau la telefon 0250 735608.

Citeşte mai departe ...

Situaţia statistică a şomajului înregistrat în judeţul Vâlcea la 31 martie 2015

La sfârşitul lunii martie, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Vâlcea a fost de 6,28%, mai mica cu 0,06 pp fata de cea din luna februarie a anului 2015 şi cu 0,41 pp faţă de cea din luna martie a anului 2014.
Totalul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii martie 2015 a fost de 11187 persoane (în scădere cu 119 persoane faţă de luna februarie 2015).

Rata şomajului înregistrat pe sexe : în luna martie, comparativ cu luna februarie 2015, a scăzut rata şomajului masculin la 6,14 % de la 6,45 %, iar rata şomajului feminin a rămas la acelaşi nivel (6,4 %).
Din totalul şomerilor înregistraţi, 3423 persoane au fost indemnizate şi 7764 neindemnizate. Numărul şomerilor indemnizaţi a scăzut cu 694 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu 575 persoane faţă de luna precedentă.

Pe medii de rezidenţă, în judeţul Vâlcea, numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii martie 2015 se prezintă astfel : 3903 persoane provin din mediul urban şi 7284 persoane provin din mediul rural.
Referitor la structura şomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 3736 persoane şi 30-39 ani (2566 persoane).

În funcţie de nivelul de instruire, oferta de forţă de muncă se prezintă astfel :
- Ponderea cea mai mare în numărul total de şomeri înregistraţi o au persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (66,88%) ;
- Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 27,01% din totalul şomerilor înregistraţi ;
- Şomerii cu nivel de instruire universitar reprezintă 6,11% din numărul total de şomeri înregistraţi.

"După durata şomajului, cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria 1-3 luni (4244 persoane) şi 3-6 luni (2821 persoane). Au fost încadraţi în luna martie un număr de 740 şomeri din care 268 au fost femei", ne informează Nicolae Gabriel Albinaru - DIRECTOR EXECUTIV al AJOFM Vâlcea.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS