Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 Bonus

Menu
Autentificare

Autentificare

Cautare

Situaţia statistică a şomajului înregistrat în judeţul Vâlcea la 30 iunie 2016

La sfârşitul lunii iunie, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Vâlcea a fost de 4,18%, mai mică cu 0,07 puncte procentuale faţă de luna anterioară. Totalul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii iunie 2016 a fost de 7143 persoane (în creștere cu 126 persoane față de luna mai 2016).

Rata şomajului înregistrat pe sexe: în luna iunie, rata şomajului masculin a fost de 4,35 %, iar rata şomajului feminin de 3,98%. Din totalul şomerilor înregistraţi, 2036 persoane au fost indemnizate şi 5107 neindemnizate. Numărul şomerilor indemnizaţi a scăzut cu 30 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu 156 persoane faţă de luna precedentă. În luna iunie au intrat în evidență un număr de 304 persoane – proaspăt absolvenți.

Pe medii de rezidenţă, în judeţul Vâlcea, numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii iunie 2016 se prezintă astfel : 2372 persoane provin din mediul urban şi 4771 persoane provin din mediul rural.

Referitor la structura şomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 2461 persoane şi 30-39 ani (1541 persoane).

În funcţie de nivelul de instruire, oferta de forţă de muncă se prezintă astfel :
- ponderea cea mai mare în numărul total de şomeri înregistraţi o au persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (75,7%) ;
- şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 20,5% din totalul şomerilor înregistraţi ;
- şomerii cu nivel de instruire universitar reprezintă 3,8% din numărul total de şomeri înregistraţi.

După durata şomajului, numărul șomerilor înregistrați în categoria 1-3 luni a fost de 1493 persoane, ceea ce reprezintă 20,9% din totalul șomerilor. În luna iunie 2016 s-au încadrat un număr de 396 persoane din rândul şomerilor.

Dumitru Nicu CORNOIU
DIRECTOR EXECUTIV
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea

Citeşte mai departe ...

Gamification pentru şomerii de lungă durată

Proiectul Erasmus+ Gamification pentru şomerii de lungă durată are misiunea de a lucra cu formatori și șomeri pentru a explora şi pune în practică noi modalități de incluziune pentru persoane aflate în situaţii dificile de viață și de muncă.
Proiectul Gamification pentru șomeri adulți, aproape intangibili, de peste 40 de ani, se aproprie de sfârșit. Proiectul are ca scop re-capacitarea șomerilor prin jocuri serioase. De aproape doi ani Asociația de Studii Socio-Economice lucrează pentru a găsi cele mai bune variante împreună cu partenerii din proiect: Pistes Solidaires (Franţa), Universitatea din Chester (Marea Britanie), Cookiebox (Spania), Fondazione Risorsa Donna (Italia), Universitatea din Helsinki (Finlanda), Ail eve Sosyal Politikalar Ankara II Mudurlugu (Turcia), Universitatea din Coventry (Marea Britanie), Camera Oficial de Comercio e Industria de Sabadell (Spania).

Jocurile serioase au avut rolul de a reconstrui psihicul și capacitatea șomerilor pentru reintrarea lor in viața economică şi socială. S-a urmărit ca jocurile să creeze un climat prietenos, folosindu-se creșterea graduală a jocurilor, jucând pas cu pas ca să îmbunătățim respectul de sine, dezvoltarea abilităților personale şi a nivelului anticipativ al gândirii, creșterea capacității de memorare, precum și luarea în serios a perspectivei de a întreprinde singur activități lucrative sau de antreprenoriat.

Deși inițial a pornit mai greu, comunitatea a sprijinit acest proiect prin participarea unor specialiști în educație, prin implicare și suport logistic.

Suportul autorităților a fost prezent la constituirea grupului țintă.
Lucrul cu șomerii de lungă durată a inclus mai multe probleme și riscuri. Am avut de-a face cu oameni în situații personale, sociale și economice, uneori extrem de fragile și dificile.
Acest lucru a dat naștere la o mulțime de emoții în rândul șomerilor de-a lungul misiunilor: frustrare, furie, depresie, rezistență și multe altele. Apoi, situația socială și economică dificilă în care se aflau a dus la un angajament instabil, regrese și chiar abandon. De aceea acest lucru a însemnat ca formatorii noștri să abordeze problemele cu tact.
Pentru mai multr informatii:
http://asse.rotind.ro

prof. Alina Rotariu
Coordonator local

Citeşte mai departe ...

Măsurile care pot fi aplicate de angajatori pe timp de caniculă

Inspecția Muncii va controla, prin intermediul inspectoratelor teritoriale de muncă, respectarea măsurilor aplicate de angajatori în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.

Măsura vine ca urmare a avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie referitoare la temperaturile ce vor fi atinse în zilele următoare, în care disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depăşind pragul critic de 80 unităţi în cea mai mare parte a ţării.

Astfel, potrivit Ordonanței de urgență nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, angajatorii sunt obligați să asigure condiții minime pentru mentinerea stării de sănătate a salariaților, cum ar fi: reducerea intensității, a ritmului activităților fizice și asigurarea ventilației la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static, ori a perioadelor de lucru cu cele de repaus în locuri umbrite, asigurarea apei minerale (câte 2-4 litri de persoană pe schimb), asigurarea echipamentului individual de protecție și chiar a dușurilor.

Tot pentru prevenirea îmbolnăvirilor profesionale în condiții de temperaturi extreme, angajatorii trebuie să asigure examenul medical la angajare și un control medical periodic, să urmărească depistarea din timp a salariaților care au contraindicații pentru munca la temperaturi crescute, să asigure primul ajutor și transportul la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate sau trecerea, după posibilități, în alte locuri de muncă.

De asemenea, aceștia pot reduce programul de muncă în cazul persoanelor cu afecțiuni care au contraindicații privind munca la temperaturi extreme. Nerespectarea prevederilor OUG 99/2000 se sancționează cu amendă de la 1.500 – 2.500 lei.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS