Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 Bonus

Menu
Autentificare

Autentificare

Cautare

AJOFM Vâlcea aduce precizări cu privire la situația disponibilizaților de la Oltchim

Agentia Nationala Pentru Ocuparea Fortei de Munca, prin Agentia Judeteana Pentru Ocuparea Fortei De Munca Cluj, a depus  la Comisia Europeana in data de 21 decembrie 2012 o cerere  in valoare totala de 7,1 milioane de euro, privind sprijinirea lucratorilor disponibilizati de la intreprinderea SC Mechel Campia-Turzii SA, prin Fondul European de Ajustare la Globalizare.

Cererea depusa de statul roman, a 2-a de acest fel, prima fiind pentru sprijinirea lucratorilor disponibilizati de la Nokia, a fost in evaluare 1 an si 10 luni, fiind aprobata de Parlamentul European in 8 octombrie 2012. Cererea se refera la sprijinirea unui numar de 1000 de persoane din cele 1513 persoane disponibilizate pentru a putea fi reintegrate pe piata muncii, si crearea unei intreprinderi sociale din care sa faca parte 250 de persoane din cele disponibilizate.

Durata mare de timp in care cererea a fost in evaluare se datoreaza in mare parte complexitatii proiectului si in special a infiintarii intreprinderii sociale din care urmeaza sa faca parte cele 250 de persoane.

Cererea a fost aprobata de catre Comisia Europeana la data de 07.05.2014, si apoi ca o formalitate a fost aprobata de Parlamentul European dupa alegerile parlamentare.

Referitor la situatia persoanelor disponibilizate de la societatea Oltchim, aceste persoane nu pot fi sprijinite folosind Fondul European De Ajustare La Globalizare, intrucat nu sunt indeplinite perevederile Regulamentului (UE) Nr. 1309/2013 al Parlamentului European si al Consiliului din 17Decembrie 2013.

Ne manifestam dorinta ca pe viitor subiecte sensibile  din punct de vedere social sa fie abordate doar de catre specilalisti cu un grad ridicat de competenta in domeniul pietei muncii si fortei de munca.

Citeşte mai departe ...

Bursa Fortei de Munca din 26 septembrie 2014 a inregistrat rezultate in Ramnicu Valcea

AJOFM Vâlcea a organizat în cursul zilei de vineri, 26 septembrie 2014, începând cu orele 9.00, la Centrul Regional pentru Formarea Profesionala a Adulţilor, din strada Calea lui Traian, nr. 98, Bursa forţei de muncă pentru absolvenţi.

S-au prezentat 58 de societăţi comerciale care au pus la dispoziţia şomerilor  361 locuri de muncă vacante pentru absolvenţi. Oferta a mai cuprins şi 507 locuri de muncă vacante pentru alte persoane în căutarea unui loc de muncă, la care s-au adăugat cele 1044 locuri de muncă vacante disponibile prin reţeaua EURES Romania. Au fost selectaţi, în vederea susţinerii interviului de angajare/probei de lucru, un număr de 553 şomeri din 1.300 persoane prezente.

În afara şomerilor selectaţi pentru interviu, s-au încadrat în muncă pe loc, fiind acceptaţi de angajatori, un numar de 19 şomeri în următoarele ocupaţii/meserii: brutar, patiser, pregătitor piese încălţăminte, barman, operator la prelucrarea maselor plastice, inginer mecanic, vânzător, lucrător comercial, cosmetician, director comercial, bucătar, inginer topograf, ambalator manual, secretară, educator în unităţi de handicapaţi.

La cele 19 persoane se mai adaugă 58 de absolvenţi care vor fi încadraţi cu subvenţionarea locului de muncă, conform art. 80 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, urmând ca săptămâna viitoare să fie semnate convenţiile în vederea acordării subvenţiei lunare, cuprinse între 500 şi 750 lei în funcţie de nivelul studiilor absolventului.
 
Participanţii interesaţi au fost  informaţi şi consiliaţi cu privire la tehnicile de căutare a unui loc de muncă, despre modul de realizare a unui CV sau cum se redactează o scrisoare de intenţie. La bursă au fost prezenţi şi elevi din clasele terminale ale unor şcoli din Râmnicu Vâlcea.

Citeşte mai departe ...

320 locuri de munca pentru absolventii din promotia 2014, prin AJOFM Valcea

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea organizează în data de 26 septembrie 2014, începând cu ora 9.00, BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU ABSOLVENŢI, la sediul CRFPA din Râmnicu Vâlcea, strada Calea lui Traian, nr. 98. Angajatorii din judeţul Vâlcea care doresc să participe la acest eveniment trebuie să depună ofertele de locuri de muncă vacante la sediul ALOFM Râmnicu Vâlcea, strada Dacia, nr. 8, etajul III.

Până la data de 25 septembrie 2014 orele 9.00, oferta de locuri de muncă ce va fi prezentă la Bursă este următoarea:
- 46 angajatori care oferă 320 locuri de muncă pentru absolvenţi promoţia 2014 indiferent de natura studiilor absolvite;
- 78 angajatori din judeţul Vâlcea care oferă 507 locuri de muncă pentru alte persoane în căutarea unui loc de muncă în judeţul Vâlcea

La aceasta ofertă a angajatorilor români, se mai adaugă şi 1044 locuri de muncă vacante în 11 ţări din UE oferite prin reţeaua EURES România.

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul AJOFM din Râmnicu Vâlcea, strada Dacia, nr. 8, et. II – III, sau la telefon 0250.735.608.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS