Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 Bonus

Menu
Autentificare

Autentificare

Cautare

La sfarsitul lunii august 2014, rata somajului inregistrata in judetul Valcea a fost de 5,51 %

"Totalul şomerilor înregistraţi la 31.08.2014 a fost de 10022 persoane, din care 4582 femei, ponderea lor rămânând relativ constantă, respectiv 45,7% în numărul total de şomeri. Din totalul şomerilor înregistraţi, 4634 persoane sunt indemnizate, iar 9606 persoane provin din sectorul privat. Ponderea şomerilor neindemnizaţi în numărul total al şomerilor este de 53,76% (în luna anterioară a fost de 68,92%)", ne informează Nicolae Gabriel Albinaru, Directorul executiv al AJOFM Vâlcea.

Pe medii de rezidenţă, în judeţul Vâlcea, numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii august 2014 se prezintă astfel: 3984 persoane provin din mediul urban şi 6038 şomeri provin din mediul rural.

• Faţă de luna anterioară (iulie 2014), numărul şomerilor a crescut cu 272 persoane, rata şomajului crescând cu 0,15 puncte procentuale .
• În comparaţie cu luna august a anului anterior, numărul şomerilor a crescut cu 64 persoane, rata şomajului crescând nesemnificativ (cu 0,03 puncte procentuale mai mare faţă de 2013).
• Pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de şomeri se înregistrează în categoria de vârstă sub 25 ani, respectiv 2969 persoane şi 40-49 ani, respectiv 2627 persoane.

După nivelul de instruire, oferta de forţă de muncă se prezintă astfel :
- 5190 persoane cu învăţământ primar, gimnazial şi profesional
- 4066 persoane cu învăţământ liceal şi postliceal
- 766 persoane cu învăţământ universitar

După durata şomajului, cel mai mare număr de şomeri se înregistrează în categoria 1-3 luni (4099 persoane) şi 3-6 luni (1841 persoane).

Citeşte mai departe ...

Serviciile AJOFM VALCEA modernizate cu fonduri europene

"Una dintre atribuţiile principale ale AJOFM Vâlcea este reprezentată de medierea forţei de muncă. În prezent, această activitate presupune medierea cererii şi ofertei de muncă prin intermediul unui funcţionar public. Intermedierea poate fi realizată la sediul agenţiei, atât printr-un contact direct, cât şi prin accesarea unei aplicaţii informatice, respectiv SEMM (Sistemul Electronic de Mediere a Muncii)", ne informează Nicolae Gabriel Albinaru, Director Executiv al Agenţiei Judeţeane pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea.

În cadrul unui proiect european derulat de AJOFM Olt pentru regiunile Sud Vest Oltenia şi Sud Muntenia se doreşte ca începând cu anul 2015, acest sistem electronic de mediere a muncii (SEMM) să fie modernizat după modelele de bune practici din Italia şi Spania. Se urmăreşte ca medierea muncii să devină on-line, astfel încât şomerii şi angajatorii aflaţi în acest sistem să fie înştiinţaţi  printr-un SMS sau email în cazul existenţei unei oferte compatibile cu cerinţele lor.

De asemenea, pe noul portal SEMM se vor putea posta video CV-urile şomerilor interesaţi sau se pot realiza video interviuri. Totodată va exista şi un forum dedicat angajatorilor şi şomerilor moderat de către un funcţionar public al AJOFM Vâlcea care va putea oferi informaţii legate de funcţionarea SEMM cât şi despre alte probleme legate de ocuparea forţei de muncă.

O altă componentă a modernizării sistemului public de ocupare o va constitui introducerea unei platforme de e-learning pentru şomerii care urmează o formă de pregătire profesională prin intermediul agenţiei.

Citeşte mai departe ...

Locuri de muncă sezonieră în AGRICULTURĂ - SPANIA

AJOFM Vâlcea prin serviciul de ocupare EURES oferă 800 locuri de muncă vacante în Spania pentru munca sezonieră în agricultură (sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp), pentru recoltarea căpşunilor, campania 2015.

Selecţia va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie 2015. Durata contractului de munca este de aproximativ 3 luni, începând cu 15 februarie 2015. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/ 39 ore pe săptămână împărţite în 6 zile, ziua 7 este zi de odihna care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii.

Salariul oferit este de 39,48 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială. Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1 euro pe zi.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Vâlcea din strada Dacia, nr. 8, et. II - III.

Nicolae Gabriel ALBINARU
DIRECTOR EXECUTIV
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS