Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 Bonus

Menu
Autentificare

Autentificare

Cautare

Bursa Fortei de Munca din 26 septembrie 2014 a inregistrat rezultate in Ramnicu Valcea

AJOFM Vâlcea a organizat în cursul zilei de vineri, 26 septembrie 2014, începând cu orele 9.00, la Centrul Regional pentru Formarea Profesionala a Adulţilor, din strada Calea lui Traian, nr. 98, Bursa forţei de muncă pentru absolvenţi.

S-au prezentat 58 de societăţi comerciale care au pus la dispoziţia şomerilor  361 locuri de muncă vacante pentru absolvenţi. Oferta a mai cuprins şi 507 locuri de muncă vacante pentru alte persoane în căutarea unui loc de muncă, la care s-au adăugat cele 1044 locuri de muncă vacante disponibile prin reţeaua EURES Romania. Au fost selectaţi, în vederea susţinerii interviului de angajare/probei de lucru, un număr de 553 şomeri din 1.300 persoane prezente.

În afara şomerilor selectaţi pentru interviu, s-au încadrat în muncă pe loc, fiind acceptaţi de angajatori, un numar de 19 şomeri în următoarele ocupaţii/meserii: brutar, patiser, pregătitor piese încălţăminte, barman, operator la prelucrarea maselor plastice, inginer mecanic, vânzător, lucrător comercial, cosmetician, director comercial, bucătar, inginer topograf, ambalator manual, secretară, educator în unităţi de handicapaţi.

La cele 19 persoane se mai adaugă 58 de absolvenţi care vor fi încadraţi cu subvenţionarea locului de muncă, conform art. 80 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, urmând ca săptămâna viitoare să fie semnate convenţiile în vederea acordării subvenţiei lunare, cuprinse între 500 şi 750 lei în funcţie de nivelul studiilor absolventului.
 
Participanţii interesaţi au fost  informaţi şi consiliaţi cu privire la tehnicile de căutare a unui loc de muncă, despre modul de realizare a unui CV sau cum se redactează o scrisoare de intenţie. La bursă au fost prezenţi şi elevi din clasele terminale ale unor şcoli din Râmnicu Vâlcea.

Citeşte mai departe ...

320 locuri de munca pentru absolventii din promotia 2014, prin AJOFM Valcea

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea organizează în data de 26 septembrie 2014, începând cu ora 9.00, BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU ABSOLVENŢI, la sediul CRFPA din Râmnicu Vâlcea, strada Calea lui Traian, nr. 98. Angajatorii din judeţul Vâlcea care doresc să participe la acest eveniment trebuie să depună ofertele de locuri de muncă vacante la sediul ALOFM Râmnicu Vâlcea, strada Dacia, nr. 8, etajul III.

Până la data de 25 septembrie 2014 orele 9.00, oferta de locuri de muncă ce va fi prezentă la Bursă este următoarea:
- 46 angajatori care oferă 320 locuri de muncă pentru absolvenţi promoţia 2014 indiferent de natura studiilor absolvite;
- 78 angajatori din judeţul Vâlcea care oferă 507 locuri de muncă pentru alte persoane în căutarea unui loc de muncă în judeţul Vâlcea

La aceasta ofertă a angajatorilor români, se mai adaugă şi 1044 locuri de muncă vacante în 11 ţări din UE oferite prin reţeaua EURES România.

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul AJOFM din Râmnicu Vâlcea, strada Dacia, nr. 8, et. II – III, sau la telefon 0250.735.608.

Citeşte mai departe ...

Bursa Locurilor de Munca pentru absolventi organizata de AJOFM la Ramnicu Valcea - 26 septembrie 2014

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea organizează în data de 26 septembrie 2014, începând cu ora 9.00, BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU ABSOLVENŢI, la sediul CRFPA din Râmnicu Vâlcea, pe strada Calea lui Traian, nr. 98. Angajatorii din judeţul Vâlcea care doresc să participe la acest eveniment trebuie să depună ofertele de locuri de muncă vacante la sediul ALOFM Râmnicu Vâlcea, din strada Dacia, nr. 8, la etajul III.

Conform legislaţiei în vigoare se oferă:
• Subvenţii acordate angajatorilor care încadrează absolvenţi promoţia 2014:
- angajatorii primesc lunar o subvenţie pe o perioada de 12 luni, funcţie de tipul de învăţământ absolvit: 500 lei – ciclu inferior al liceului sau ai şcolilor pentru arte şi meserii; 600 lei – învăţământ secundar superior sau postliceal; 750 lei – învăţământ superior; angajatorii care încadrează absolvenţi sunt obligaţi să menţină raporturile de munca sau de serviciu a acestora cel puţin 18 luni de la data încheierii contractului de muncă ;

Servicii şi prime acordate absolvenţilor promoţia 2014:
- ca urmare a înregistrării la AJOFM: informare şi consiliere profesională (servicii care au ca scop evaluarea şi autoevaluarea personalităţii în vederea orientării profesionale, tehnici de prezentare la interviuri de angajare) , medierea muncii (punerea în contact cu angajatorii care oferă locuri de muncă vacante în acord cu pregătirea, aptitudinile şi interesele lor), formare profesională (asigură iniţierea, calificarea, recalificarea, perfecţionarea şi specializarea în diferite meserii solicitate pe piaţa muncii);
- indemnizaţia de şomaj: absolvenţii, care, într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii profesionale şi sunt înregistraţi la AJOFM , nu urmează o formă de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj. Aceasta se acordă timp de şase luni şi este de 250 lei.

Completare venituri salariale:
• Absolvenţii înregistraţi la AJOFM, care se angajează cu normă întreagă pentru o
• Perioadă mai mare de 12 luni beneficiază de o primă de încadrare în valoare de 500 lei.
• Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la data angajării
• Absolvenţii care primesc indemnizaţie de şomaj, şi se angajează cu normă
întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, în perioada de acordare a indemnizaţiei, beneficiază de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat.

Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la expirarea celor 12 luni de la data angajării.

Prime de mobilitate:
• Primă de încadrare – absolvenţii care, în perioada în care li se acordă indemnizaţie de şomaj, se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km. de localitatea de domiciliu beneficiază de o primă de încadrare egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării, respectiv 1000 lei;
• Primă de instalare - absolvenţii care, în perioada în care li se acordă indemnizaţie de şomaj, se încadrează într-o altă localitate şi ca urmare a acestui fapt îşi schimbă domiciliul, primesc o primă de instalare egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării, respectiv 3500 lei.
Atât prima de încadrare, cât şi prima de instalare se restituie integral de către angajat dacă încetează raporturile de muncă din motive imputabile lui într-o perioadă mai mică de 12 luni de la data încadrării în muncă.

Până vineri 19.09.2014, şi-au anunţat prezenţa la eveniment 32 angajatori care oferă 263 locuri de muncă, în diverse ocupaţii/meserii în domenii de activitate, precum: construcţii, confecţii, servicii, alimentaţie publică, etc.
Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul AJOFM din Rm. Vâlcea, str, Dacia, nr. 8, et. II – III, sau la telefon 0250 735608.

Nicolae Gabriel ALBINARU
DIRECTOR EXECUTIV
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS