RĂȚUȘCA CEA URÂTĂ aplaudată de aproape 200 de copii, la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea

312 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 100.000 de lei, aplicate în weekend de polițiștii rutieri vâlceni
25/09/2017
Restricţie de trafic auto în Zona Centrală din Râmnicu Vâlcea
25/09/2017

• Deschidere de stagiune cu succes la Teatrul Anton Pann
• Invitații pentru cei cu venituri modeste în “Grupul Mămici din Vâlcea”

Sâmbătă, 23 septembrie 2017, Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea și-a deschis larg porțile pentru a-și primi iubitorii de teatru. Primul spectacol din cele șase premiere pregătite în această vară, un spectacol pentru cei mici, s-a dovedit a fi un succes. Copii, mămici, părinți, bunici au venit în număr mare pentru a asista la un spectacol plin de emoție – Rățușca cea urâtă. Spun plin de emoție pentru că am văzut cum după spectacol copiii încercau sa le spună părintilor pățaniile puiului de lebădă. Mac, mac, mac și acel mac cu voce mai gravă se auzea în tot holul teatrului, un semn că le-a plăcut și au așteptat cu nerăbdare spectacolele dedicate lor. Sâmbata viitoare, pe 30 septembrie, de la ora 11.30, cei mici și nu numai sunt așteptați să vadă povestea Ursului păcălit de vulpe.

Odată cu deschiderea stagiunii, zi de zi la Teatrul Anton Pann se aud glăscioare de copii. Se știe că educaţia prin teatru stimulează inventivitatea copiilor şi îmbunătăţeşte procesele de memorare şi asociere logică. În aceste condiţii, educatorii şi profesorii încearcă să folosească tot mai des tehnici de educaţie informală în procesul de învăţare al copiilor.

Așadar, lasați copiii să meargă la teatru. Povestea pe care dumneavoastră le-o citiți acasă, le oferă posibilitatea s-o vadă transpusă în scenă și imaginația lor să debordeze. Așa, din publicul mic va deveni un public fidel de artă cand va fi mare, iar câștigul este numai și numai al dumneavoastră pentru că ați investit în frumos, în educația copiilor dumneavoastră.

Pentru că am văzut reprezentat foarte bine “Grupul de mămici din Vâlcea” le spunem că pe viitor Teatrul Anton Pann va oferi în fiecare sâmbătă, atunci când vor avea loc spectacolele în Sala Mare, patru invitații de câte două locuri. Mai multe amănunte pe facebook-ul lor. Teatrul Anton Pann susține acest demers pentru ca unele familii cu venituri modeste să-și poată aduce copiii să vadă un spectacol de teatru, ar fi păcat ca pentru câțiva lei cei mici să nu poată beneficia de acest lucru.

Felicitări le spunem păpușarilor de la Teatrul Anton Pann! Ei îi așteaptă în fiecare sâmbătă pe cei mici ca să se împrietenească cu personajele și păpușile din spectacole. Invitația fiind făcută nu vă rămâne decăt să mergeți la teatru.

Daniela Ștefănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.