RescEU: Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene va fi actualizat pentru a crește capacitatea de reacție

Daniela Nane, de DRAGOBETE pe scena Teatrului Anton Pann
18/02/2019
InfoCons: Consumați pastile când sunteți răcit? Puteți găsi și 18 E-uri într-un comprimat!
18/02/2019

Parlamentul European vrea să asigure o reacție mai eficientă a statelor membre la dezastrele naturale sau provocate de om. Va fi înființată o rezervă de resurse de urgență, numită RescEU, care va veni în completarea resurselor existente ale statelor membre

Incendiile forestiere, furtunile și inundațiile au devastat Europa în 2017 și 2018. Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene a fost creat pentru a răspunde la aceste dezastre. Acum, Parlamentul European dorește actualizarea sistemului, pentru ca UE să poată acționa mai rapid și mai eficient în caz de dezastru.

Elisabetta Gardini / Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat): “Mecanismul de protecție civilă are ca scop să consolideze cooperarea între statele membre.”

Legea înființează, de asemenea, un nou organism numit RescEU. Acesta va reprezenta o rezervă de resurse precum avioane pentru stingerea incendiilor, pompe de apă speciale, spitale mobile și echipe medicale. Scopul este de a susține statele membre care au nevoie de resurse suplimentare pentru a face față unui dezastru – mai ales dacă mai multe țări se confruntă cu aceeași urgență în același timp.

Elisabetta Gardini / EPP: “Mecanismul de protecție civilă se bazează pe principiul subsidiarității. De aceea, activarea lui este la discreția statelor membre, atunci când nu pot face față urgențelor.”

Legislația actualizată va împiedica producerea unor pagube de infrastructură de miliarde de euro în toată Europa și, mai presus de toate, va proteja cetățenii.

sursa: Multimedia Centre - Parlamentul European

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.