Incendiu în Orlești, la Scăioși

Pielea ne vorbește despre starea noastră psihică și emoțională
26/08/2019
Psihologul Angela Nuțu dezvăluie: Inteligența încetinește procesul de îmbătrânire
26/08/2019

Sâmbătă, 24 august 2019, la ora 23.43, a fost anunţat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Vâlcea, izbucnirea unui incendiu la o locuință in localitatea Orlești, sat Scăioşi ca urmare a unui scurt circuit. A fost alertat Detașamentul de Pompieri Drăgășani care s-a deplasat la locul intervenției cu două echipaje de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

La sosirea la locul intervenției incendiul se manifesta la acoperișul locuinței (de tip parter și mansardă construită din lemn) cu posibilități de propagare la locuința învecinată – arderea fiind generalizată la partea superioară a construcției. Au fost solicitate în sprijin încă două echipaje de stingere ca urmare a complexității intervenției – suprafața mare incendiată (aproximativ 126 mp), cantitatea mare de material combustibil existent și posibilitatea de propagare la vecinătăți.

La locul intervenției au fost astfel concentrate un număr de patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță de prim ajutor, o autospecială de comandă , un ofițer și 21 de subofițeri.

Consecințele evenimentului: a ars structura din lemn a acoperișului cu învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 126 mp, cantitatea de aproximativ 1 metru cub de scândură din brad depozitată în podul locuinței, degradându-se învelitoarea din tablă și tocăria exterioară a locuinţei.

Echipajul de prim ajutor a acordat primul ajutor la patru cetățeni acre au suferit atac de panic, dar care au refuzat transportul la spital. Alimentarea cu substanțe de stingere s-a realizat în navetă de la SC COMPET SA – punct de lucru Orlești.

Cauza probabilă a producerii evenimentului fiind scurt circuitul electric, ca urmare a unui cablu electric defect. Timp total de intervenție – 152 de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.