Crimă între frați în comuna Gușoeni

Românii călătoresc cu aproape 50% mai ieftin în vacanțele de toamnă
02/09/2019
TIR încărcat cu bere răsturnat peste o conductă de gaze la Călimănești
02/09/2019

Vineri, 30 august 2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus reţinerea lui Dina Ilie, din comuna Gușoeni, şi punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

Sâmbătă, 31 august 2019, în urma propunerii adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Dina Ilie, pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în data de 28 august 2019, pe fondul consumului de alcool, între Dina Ilie şi fratele său, victima D.I., a izbucnit un conflict, în care cei doi s-au îmbrâncit reciproc. La un moment dat, inculpatul a împins-o puternic pe victimă, ocazie cu care, aceasta din urmă s-a lovit cu partea din spate a capului de soba din una din camere, decedând în urma agresiunii.

Potrivit fişei de constatări preliminare s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat leziunilor suferite de victimă la nivelul capului, respectiv traumatism cranio cerebral cu fractură de coloană cervicală.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale. Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

******

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.