Acțiune pentru protejarea pădurilor organizată de polițiști cu sprijinul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea

Conferințele BookLand Evolution revin la Râmnicu Vâlcea
27/09/2019
Beat la volan, șoferul unui TIR a lovit o anexă a unei stații de alimentare carburanți din Brezoi
27/09/2019

Peste 250 de metri cubi de material lemnos au fost confiscați în urma unei acțiuni desfășurate săptămâna aceasta, de către polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, cu sprijinul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea.

În perioada 24 – 26 septembrie 2019, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a delictelor Silvice au organizat și pus în aplicare o acțiune pe raza județului Vâlcea, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier.

Au fost controlate 54 de autovehicule care transportau material lemnos, legitimate 62 de persoane și a fost verificată activitatea desfășurată de 1 agent economic care avea ca obiect de activitate prelucrarea și comercializarea de material lemnos.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.370 de lei, dintre care 5 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și 14 la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, au fost confiscați 254, 49 metri cubi de material lemnos, în valoare de 43.815 lei, care au fost predați organelor silvice în vederea valorificării.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Poliției orașului Brezoi și a posturilor de poliție arondate. S-a acționat în colaborare cu specialiști silvici de la Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea.

Acțiunea a beneficiat de suportul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, a Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Vâlcea și a Direcției Silvice Vâlcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.