Uniunea Europeană își intensifică răspunsul în fața pandemiei de COVID-19

ONRC: Pe durata stării de urgenţă se suspendă depunerea declaraţiei privind beneficiarul real
23/03/2020
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a dat mai multe dispoziţii valabile la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea
23/03/2020

Cu Europa aflată în centrul pandemiei de COVID-19, UE și Parlamentul European s-au angajat să facă tot ce este necesar pentru a opri răspândirea virusului, să se asigure că echipamentul necesar este disponibil și să ne protejeze economia.

Europa a devenit acum epicentrul pandemiei de coronavirus, iar Parlamentul European este pregătit să sprijine toate măsurile necesare pentru combaterea acesteia. Guvernele din întreaga UE au luat măsuri fără precedent pentru a încetini evoluția bolii.

Politicile de distanțare socială, cum ar fi închiderea școlilor, statul acasă și evitarea mulțimilor, sunt măsuri vitale în lupta împotriva virusului. La un summit video extraordinar, liderii UE au decis să închidă temporar frontierele externe și Schengen ale UE pentru toate călătoriile neesențiale. De asemenea, au fost de acord să coordoneze repatrierea cetățenilor UE blocați în afara Uniunii. Parlamentul a salutat răspunsul UE.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli: “Uniunea Europeană a pus capăt egoismului intern și lipsei de coordonare între guvernele naționale în fața gravei crize Covid-19. În sfârșit, ne deplasăm într-un spirit solidar, cu benzi preferențiale pentru trecerea materialelor medicale și pentru apărarea liberei circulații a mărfurilor pe teritoriul nostru.”

Așa-numitele „culoare verzi” vor face că bunurile vitale și echipamentele medicale să continue să circule liber în interiorul UE. Parlamentul va vota, de asemenea, măsurile de atenuare a impactului economic al crizei. Răspunsul coordonat al UE include un pachet de 37 de miliarde de euro pentru a sprijini financiar sectorul sănătății, dar și companiile și oamenii, astfel încât veniturile și locurile de muncă să fie protejate.

Și Banca Centrală Europeană a anunțat un plan de 750 de miliarde de euro pentru a reduce impactul asupra economiei UE, cumpărând obligațiuni guvernamentale și corporative. Parlamentul va organiza o sesiune extraordinară la Bruxelles pentru a accelera implementarea și a obține rezultate cât mai rapid.

sursa: Parlamentul European

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.