Mircia Gutău le recomandă candidaţilor USR şi PNL să iasă puţin din case, acum, cât le dă voie ”Guvernul lor”

Tânăr din județul Olt dat dispărut dintr-o stână din comuna Câineni
20/05/2020
GRUP 5 – Expoziție de pictură la Galeria Artex
20/05/2020

Comunicat de Presă

Nu bănuiam că numirea domnului Gheorghe Gogârnoiu în funcţia de Administrator Public al municipiului va aduce o atât de mare ”bucurie” candidaţilor USR şi PNL la Primăria Râmnicului şi fanaticilor lor susţinători. Dar îi înţeleg, cumva: cât să te şi bagi în seamă criticând la nesfârşit Primăria pentru lucruri care, de fapt, trebuie lăudate? – sumele uriaşe atrase din fonduri europene, măsurile împotriva coronavirusului care ne pun pe un loc fruntaş pe ţară la numărul mic de îmbolnăviri, lucrările edilitare şi de înfrumuseţare care se desfăşoară în ritm susţinut în tot oraşul şi multe altele. Pe acest fond şi – mai cred eu – în combinaţie devastatoare cu izolarea din ultimele două luni, vajnicii auto-emanaţi ai celor două formaţiuni politice au ieşit la atac găsind – la ţanc! – o altă ţintă pe care să o împroaşte cu noroi.

Trec cu vederea (deşi nu ar trebui) faptul că imberbul candidat al USR – pe care îl recomandă, precum replica dintr-un foarte îndrăgit film românesc, ”vocea şi talentul” – critică cu nonşalanţă întreaga carieră de finanţist şi doctor în economie a noului Administrator Public al oraşului. Las la o parte şi atitudinea tot mai belicoasă a candidatului PNL, care îşi suflecă mânecile în nesfârşite live-uri pe Facebook – tot izolarea, bat-o vina! – şi pare că nu mai are mult până să mă provoace să ne luăm pur şi simplu la bătaie. Pun toate acestea pe lipsa cronică a unor subiecte reale de discuţie, a unor teme cu adevărat importante şi a unor soluţii temeinice, nu din ciclul ”poveşti de adormit copiii”. Dar nu neglijez nici restricţiile care, de două luni încoace, i-au ţinut închişi în case pe cei doi protagonişti împreună cu alaiurile lor de postaci şi pseudo-ziarişti şi i-au îndepartat de realitatea cu care, oricum, nu prea aveau cine ştie ce contact.

Le recomand, de aceea, să iasă puţin din case, acum, cât le dă voie ”Guvernul lor”: să se plimbe prin Zăvoi, să-i salute pe râmnicenii ieşiţi pe Calea lui Traian, să facă cumpărături prin pieţele oraşului, să meargă prin cartierele de blocuri şi să vadă ce vor, cu adevărat, oamenii. Şi doar apoi să vorbească despre nevoile şi speranţele acestui oraş deosebit.

Mircia GUTĂU
Primar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.