Eveniment unic în lume pentru ajutarea copiilor cu autism: Un ultramaraton de 24 de ore pe nisip

“Facem sex atât de rar, eu nu mai rezist, o să-mi înşel soţia”
29/04/2017
TNL Vâlcea vă urează Sărbători Fericite!
29/04/2017

Autism Marea Neagra: În zilele de 22 şi 23 aprilie 2017, începând cu ora 10, a avut loc, în staţiunea Mamaia, un eveniment sportiv unic în lume: un ultramaraton de 24 de ore pe nisip, la care au participa 20 echipa a câte 24 concurenţi.

Evenimentul sportive, organizat de Centrul de Psihologie “Marea Neagră”, face parte din proiectul Camera Virtuală, care promovează drepturile de integrare în comunitate a copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist. În această cursă au alergat echipe formate din psihologi, angajaţi ai Primăriei Constanţa, cercetaşi marini, angajaţi ai ISU Dobrogea şi Garda de Coastă, jurnalişti, jandarmi, voluntari ai Crucii Roşie, elevi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Constanţa, antrenori de fitness, studenţi ai Universităţii “Ovidius” etc.

Startul a fost dat sâmbătă 22 aprilie, la ora 10, din faţa sediului Radio Constanţa, iar traseul are o distanţa de 3 kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, sub formă de ştafetă, astfel încât, în cele 24 de ore alocate competiţiei, să se adune cât mai mulţi kilometri.

Telekom Romania susține cu 7.000 de euro proiectul Camera Virtuală, menit să sprijine copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, prin intermediul programului “Te implici”. Centrul de Psihologie “Marea Neagră”, initiatorul proiectului, va marca simbolic sponsorizarea oferită de Telekom, în cadrul ediției din 2016 a programului “Te implici”, în cadrul evenimentului Alerg 24 de ore pe nisip pentru Autism Marea Neagra. Astfel, fiecare oră alergată echivalează cu aproximativ 300 de euro, directionaţi de compania Telekom România.

“Acest eveniment îmbină două dintre preocupările noastre sociale principale: un stil de viață sănătos, inclusiv prin alergare, respectiv cauza copiilor, așa că am răspuns cu entuziasm propunerii de a fi alături de Centrul de Psihologie “Marea Neagră. Este un eveniment care transmite un mesaj puternic despre spiritul colaborativ al comunității și despre anduranța pusă în slujba unei cauze nobile”, declară Ruxandra Vodă, directorul de comunicare al Telekom Romania.

“Am reuşit să mobilizăm o comunitate formată din oameni cu suflet mare, din foarte multe domenii de activitate, pentru a-i sprijini pe aceşti copii speciali. Au mare nevoie de suportul nostru moral şi financiar, iar evenimentul sportiv, unic în lume, este organizat special pentru ei. Prin formatul competiţiei, dorim să scoatem în evidenţă forţa oamenilor de a acţiona ca un întreg şi de a depăşi împreună greutăţi fizice şi psihice. Fiecare echipă va alerga cu o torţă, care se va aprinde la apusul soarelui, iar în situaţia în care echipa va rămâne fără niciun concurent pe timpul nopţii, atunci torţa va fi stinsă, iar echipa va părăsi concursul. Este o cursă în care trebuie să încerci să supravieţuieşti cât mai mult, terminarea competiţiei fiind la 24 de ore faţă de startul ei. Traseul concursului măsoară o distanţă de 3 kilometri, pe care concurentii o pot parcurge de câte ori doresc. Important este ca, la jumătatea traseului, acolo unde există punctul de întoarcere, fiecare participant să-şi ridice jetonul pe care va trebui să-l introducă în cutia echipei sale, la finalul buclei. Va fi un eveniment foarte interesant, presărat cu multe surprize”, declară Adrian Gemănaru, psihologul român nominalizat la World Festival Autism din Canada pentru unul dintre revoluţionarele sale proiecte dedicate copiilor autişti şi organizatorul principal al evenimentului sportiv de la malul Mării Negre.

Evenimentul sportiv nu a avut taxă de participare, fiecare echipă fiind premiată cu un trofeu, iar concurenţii au primit, la sosire, medalie de finisher. Pe timpul celor 24 de ore, au fost asigurate puncte de hidratare cu apă, sucuri şi fructe.

Pe timpul evenimentului de 24 de ore, au fost organizate o serie de momente speciale, printre care amintim depunerea Promisiunii de către copiii din cadrul Patrulei de Cercetaşi “Marea Neagră”. În urma acestui jurământ solemn, care va avea pe nisip, chiar la malul mării, copiii au primit acceptul de a intra în rândul Cercetaşilor marini şi au primit eşarfele şi cămăşile de cercetaşi. De asemenea, fiecare echipă participantă la eveniment au prezentat o serie de activităţi demonstrative legate de domeniul lor specific. Nu au lipsit: dansuri moderne şi street dance, muzica, exerciţii de dresaj canin, zumba sau cursuri de prim ajutor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.