Prefectura județului Vâlcea a dispus măsuri pentru prevenirea situațiilor generate de precipitații abundente

TNL Vâlcea vă urează Sărbători Fericite!
29/04/2017
Ministerul Justiției aduce precizări cu privire la situația lui Ghiță Sebastian
29/04/2017

Prefectura județului Vâlcea

Având în vedere avertizarea de cod portocaliu- pentru zona de munte a județului Vâlcea, emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 19.04.2017 ora 4:00- 21.04.2017 ora 10:00, fiind prognozate ploi însemnate cantitativ și ninsori, coroborate cu intensificări ale vântului, prefectul Radu Renga aduce la cunoștință că s-au luat deja toate măsurile necesare pentru gestionarea situațiilor de urgență, dar și pentru coordonarea activităților derulate de structurile implicate.

Astfel, au fost transmise către toate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență adrese cu privire la măsurile de prevenire a situațiilor generate de precipitații abundente, inclusiv depunerea unui strat consistent de zăpadă.

De asemenea, s-a luat decizia instituirii serviciului de permanență la Instituția Prefectului, dar și la primăriile din unitățile administrativ teritoriale ale județului Vâlcea.

Totodată, se monitorizează în permanență zonele critice, cu istoric în inundații, evidențiate în Planurile locale de apărare împotriva inundațiilor, ghețurilor și poluărilor accidentale pe cursurile de apă.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu menționează că s-au luat măsuri și pentru asigurarea continuității în furnizarea serviciilor de utilități publice, iar la nivelul Distribuție Oltenia SA (CEZ), s-au activat echipele de intervenție pentru remedierea, în regim de urgență, a avariilor în rețelele de energie electrică.

Prefectul Radu Renga recomandă, ca în perioada în care județul Vâlcea se află sub incidența codului portocaliu de precipitații, să se evite deplasările pe Valea Lotrului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.