LiedArt – concurs de interpretare vocală organizat la Muzeul de Artă Casa Simian

Restricţionare de trafic pe Valea Oltului, în zona viaductului Cârligu Mic
03/05/2017
Cristian Buican solicită Ministerului Sănătății un aparat RMN pentru Spitalul Județean Vâlcea
03/05/2017

Concursul de interpretare vocală „LiedArt”, ediția a V-a, va avea loc la Muzeul de Artă, Casa Simian, Str. Carol I nr. 25, Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, 6 mai 2017, începând cu ora 11:00. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „Irina Șațchi” în parteneriat cu Liceul de Arte „Victor Giuleanu” și Muzeul județean „Aurelian Sacerdoțeanu”/Muzeul de Artă Casa Simian. Concursul se adresează atât tinerilor din învăţământul vocaţional cât şi celor din Şcolile Populare de Artă și învățământ privat.

Competiţia este structurată pe două secţiuni, având ca repertoriu de concurs, lieduri din creaţia românească și universală. Vor participa 27 de concurenți din București, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea și Câmpeni-Alba. Marele Premiu în valoare de 2000 de lei va fi oferit de Rotary Club Cozia Râmnicu Vâlcea (sponsor unic), iar trofeul concursului este realizat de pictorul Bogdan Constantin.

Se vor acorda diplome de participare, premii în bani și obiecte pentru fiecare secțiune, premiul special „Felicia Filip”, premiul special pentru acompaniament. Decizia juriului și orice hotărâre a acestuia va fi definitivă.

Din juriul concursului fac parte personalități ale scenei lirice românești: prof.univ. Georgeta Stoleriu (Universitatea Națională de Muzică – București), prof.univ.dr. Ana Rusu (Academia de muzică „Gh. Dima” – Cluj-Napoca), conf.univ.dr. Felicia Filip (manager Opera Comică pentru Copii – București).

Programul concursului LiedArt: ora 11:00 – Deschiderea concursului; ora 17:00 – Gala laureaților (premierea concurenților și recitalul galei, cu participarea câștigătoarei Marelui Premiu al concursului, ediția 2016 – Mândra Florescu).

“Castigarea Marelui Premiu la ediția trecută a Concursului “LiedArt” a însemnat pentru mine un pas foarte mare în drumul ales. Cu siguranță m-a ambiționat să muncesc mai mult, să particip la și mai multe concursuri, să-mi dedic o parte și mai mare a sufletului în perfecționarea artei cântului. Câștigarea acestui premiu a fost, de asemenea, o confirmare a muncii depuse și a iubirii fără margini pentru muzică. Iar o mare parte din această realizare o voi datora întotdeauna primei mele profesoare de canto, Cristina Măgureanu și celei de acum, Georgeta Pinghiriac”, spune Mândra Florescu, studentă în anul II, Universitatea “Spiru Haret” București – Facultatea de Știinte Socio-Umane, programul de studii Pedagogie Muzicală. A absolvit Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti”, la clasa doamnei profesoare Cristina Măgureanu.

Program:1. S. Rachmaninov – Nie poi keasavitia 2. M. Barberis – Cântec din pădure 3. T. Rogalski – Salcia 4. M. Vescan – Poate că n-am iubi atât… 5. P. Ceaikovski – Primerenie (Împăcare) La pian – Ieronim Buga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.