Elevii de clasa a VI-a și profesorii lor mai au la dispoziție patru zile pentru a se înscrie în competiția Euro Quiz

Întrebare adresată de senatorul Romulus Bulacu – Ministerului Transporturilor, cu privire la Autostrada Pitești- Sibiu
31/05/2017
Deputatul Cristian Buican propune mărirea salariilor angajaților din sănătate, învățământ, apărare, ordine publică și primării
31/05/2017

Elevii de clasa a VI-a din județul Vâlcea mai au la dispoziție patru zile pentru a se înscrie în concursul Euro Quiz, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

 Competiția Euro Quiz este o activitate antrenantă și educativă, deschisă tuturor elevilor din școlile gimnaziale naționale, de la clasa a VI-a. Scopul său este de a spori și de a consolida în rândul elevilor cunoștințele despre Uniunea Europeană și de a dezvolta abilitățile de lucru în echipă. Concursul se concentrează pe valorile Uniunii Europene, instituțiile europene, istorie, geografie, artă și gastronomie.

La concurs participă echipe formate din patru copii de clasa a VI-a, conduși de un profesor coordonator. Pentru a se înscrie, profesorii trebuie să acceseze platforma online, http://europacasanoastra.ro/euroquiz/, până vineri, 2 iunie, ora 12:00, în timp ce competiția online va avea loc pe 9 iunie, ora 11:00. Cele mai bune două echipe vor fi invitate să participe în etapa finală, difuzată pe postul național de televiziune. Câștigătorii etapei finale vor fi premiați cu biciclete, iar profesorii vor primi genți practice de călătorie.

Între timp, echipa “Europa, casa noastră” desfășoară 10 vizite în școli din 10 județe ale țării, și anume: Giurgiu, Teleorman, Ialomița, Vaslui, Brăila, Galați, Călărași, Buzău, Tulcea și Constanța.

Concursul Euro Quiz face parte din inițiativa Europa, casa noastră, o campanie educațională pe teme europene, dezvoltată de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.