Cristian Buican îi cere lui Sevil Shhaideh toate documentele care au stat la baza repartiţiei fondurilor pe PNDL, etapa a II-a, din judeţul Vâlcea

Administratorul Sacomet SA Horezu, Nicolăescu Florian, a fost pus sub control judiciar pe o durată de 60 de zile
22/09/2017
Bărbat din Călimănești cercetat pentru pornografie infantilă și viol, după ce a forțat o minoră de 15 ani, să întrețină relații sexuale
22/09/2017

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) o interpelare privind repartiţia fondurilor pe PNDL, etapa a II-a din judeţul Vâlcea, lipsa de interes a angajaţilor acestei structuri faţă de necesităţile primăriilor şi modul dispreţuitor cu care sunt tratate administraţiile publice locale de Ministerul condus de doamna Sevil Shhaideh, Viceprim-Ministru al Guvernului României. Acest demers al parlamentarului liberal vâlcean vine ca urmare a unui memoriu primit la Cabinetul Parlamentar din partea administraţiei publice locale din Păuşeşti-Otăsău, în care, cu documente, se arată cum această localitate a fost văduvită de fondurile repartizate pe PNDL, atât în etapa I, cât şi în etala a II-a, din cauza dezinteresului, incompetenţei şi reaua-voinţă a funcţionarilor şi a altor angajaţi sau decidenţi politici. Mai mult decât atât, contrar prevederilor legale în vigoare, administraţia publică locală din Păuşeşti-Otăsău nu a primit niciun fel de răspuns oficial la adresele şi memoriile depuse direct la Minister, ceea ce demonstrează dispreţul cu care sunt trataţi primarii la MDRAPFE de către actuala administraţie PSD-istă. Demersul deputatului Cristian Buican de a depune o interpelare prin care să transmită acest memoriu al localităţii Păuşeşti-Otăsău direct doamnei ministru Sevil Shhaideh, îi obligă pe cei din Minister să ofere un răspuns, dreptul unui parlamentar de a primi răspunsuri la întrebări şi înterpelări fiind asigurat de art. 112, alin (1) din Constituţia României.

Pe lângă transmiterea memoriului administraţiei publice din Păuşeşti-Otăsău privind văduvirea acestei localităţi de fonduri, atât pe PNDL, etapa I, cât şi în etapa a II-a, deputatul Cristian Buican i-a transmis doamnei ministru Sevil Shhaideh şi analiza sa privind repartiţia nelegală, bazată exclusiv pe criterii politice, a fondurilor pe PNDL, etapa a II-a din judeţul Vâlcea. Astfel, parlamentarul liberal Cristian Buican a demonstrat responsabililor guvernamentali, cu argumente,  faptul că „repartiţia fondurilor pe PNDL, etapa a II-a din judeţul Vâlcea are un puternic caracter politic şi o importanţă componentă de canibalizare a fondurilor destinate modernizări drumurilor, în sensul că mai mult de jumătate din fondurile destinate acestui capitol de investiţii au fost alocate Consiliului Judeţean, în detrimentul primăriilor. Acest lucru, coroborat cu faptul că reprezentanţii Ministerului nu au luat în considerare solicitările administraţiilor publice locale privind prioritizarea proiectelor depuse a generat o nemulţumire cvasi-unanimă în rândul edililor.” Mai mult decât atât, deputatul Cristian Buican a subliniat că pe lângă canibalizarea fondurilor destinate pentru modernizarea drumurilor, de către Consiliul Judeţean în defavoarea primarilor, se poate observa (Fig. 4) că în ciuda faptului că PNL are 49 de edili şi PSD doar 34, din totalul de 89 de localităţi din judeţ, suma primită de edilii PSD pentru modernizarea drumurilor comunale este cu 70% mai mare. Dacă adunăm şi suma primită de CJ cu cea primită de primarii PSD pentru modernizarea drumurilor pe PNDL II, rezultă faptul că în judeţul Vâlcea, reprezentanţii autorităţilor publice locale aparţinând PSD primesc peste 80% din fondurile repartizate pentru modernizarea drumurilor (Fig. 5). Vă atrag încă o dată atenţia asupra faptului că fondurile pentru drumuri reprezintă aproximativ 50% din totalul de fonduri alocate pe PNDL, etapa a II-a, judeţului Vâlcea”.

Fig. 4

Fig. 5

 

În finalul interpelării, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, i-a solicitat doamnei Viceprim-ministru Sevil Shhaideh să îi pună la dispoziţie următoarele documente:

  1. Răspunsul la memoriul administraţiei publice locale din Păuşeşti-Otăsău, judeţul Vâlcea, pentru a fi transmis petenţilor, precum şi măsurile întreprinse privind soluţionarea la timp a acestui tip de corespondenţe între direcţiile din Ministerul pe care îl conduceţi şi administraţiile publice locale.
  2. Analiza de specialitate a Ministerului, corespondenţele cu administraţiile publice locale şi judeţene din judeţul Vâlcea şi toate celelalte informaţii care au fost luate în considerare pentru repartiţia fondurilor pe PNDL, etapa a II-a, din judeţul Vâlcea.

Motivele pentru care proiectele considerate prioritare de către administraţiile publice locale nu au fost aprobate, în ciuda faptului că mai multe administraţii publice locale din judeţul Vâlcea au transmis la Minister adrese în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.