PE a aprobat 500 milioane euro suplimentare pentru Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor

Bărbat din Călimănești cercetat pentru pornografie infantilă și viol, după ce a forțat o minoră de 15 ani, să întrețină relații sexuale
22/09/2017
Cum se depune o reclamaţie la ANPC?
24/09/2017

Parlamentul European a aprobat 500 milioane euro suplimentare pentru Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, o parte din cele 1,2 miliarde euro pentru 2017/2020

În rezoluția privind propunerea de revizuire bugetară 3/2017, deputații europeni cer Comisiei și statelor membre să se asigure că această sumă de 500 miliarde euro va fi utilizată în totalitate până la sfârșitul anului 2017.

“Salut fondurile suplimentare pentru Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, aceasta este una dintre principalele provocări ale UE, în unele regiuni șomajul având cote alarmante. Această sumă suplimentară nu va putea rezolva această problemă, iar Parlamentul European va continua să lupte pentru mai mult sprijin financiar pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor”, a declarat Jens Geier (grupul S&D, DE).

În aprilie 2017 deputații europeni au sprijinit o revizuire a bugetului UE pe termen lung, ceea ce a dus la suplimentarea cu 6 miliarde de euro a sumelor pentru locuri de muncă, creștere economică, migrație, inclusiv o suplimentare cu 1,2 miliarde euro pentru inițiativa pentru tineri în perioada 2017-2020.

Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor (YEI) a fost lansată în 2013 pentru a sprijini tinerii care nu urmează forme de specializare, nu lucrează și nu sunt în formare profesională, cu vârsta sub 25 de ani, locuind în regiuni unde rata șomajului în rândul tinerilor a fost mai mare de 25% în 2012.

Conform Comisiei Europene, din 2013 YEI a oferit sprijin direct pentru 1,4 milioane de tineri (date din octombrie 2016).

Informații pentru fiecare stat membru pot fi descărcate de AICI. Un raport privind primele rezultate ale YEI a fost publicat în octombrie 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.