FAMILII – un spectacol de Eugen Jebeleanu, pe scena Teatrului Anton Pann

CJ Vâlcea va fi prezent la Târgul de Turism al României
14/11/2017
Deputatul Cristian Buican: Rezultatul PSD în materie de curs valutar – cel mai slab leu din istoria acestei ţări
14/11/2017

Joi, 16 noiembrie 2017, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Anton Pann va avea loc spectacolul „Familii” prezentat de  Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu

Evenimentul care se înscrie în cadrul turneului național „Manifest pentru dialog”, susținut de BRD – Groupe Société Générale, își propune să aducă în prim-plan teme relevante pentru societatea contemporană.

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.” (sursa: Constituția României)

La finalul lunii noiembrie 2015, în Monitorul Oficial, a fost publicat proiectul de lege prin care se propunea modificarea actualului art. 48, alin. 1, prin redefinirea familiei ca fiind o uniune care “se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

Intrigat de acest proiect de lege, Eugen Jebeleanu chestionează în spectacolul său conceptul de familie.

Doi frați vitregi sunt nevoiți să conviețuiască împotriva voinței lor, o tânără mamă se confruntă cu alcoolismul soțului ei, un frate și o soră se reîntâlnesc cu ocazia decesului mamei lor, un cuplu tânăr trece prin momente de criză. Trei povești care se intersectează și astfel își modifică parcursul. „Familii” e un spectacol care dezbate probleme ale societății contemporane, precum egalitatea în drepturi, adopția de către un cuplu homosexual, violența conjugală, valorile familiei tradiționale și nu numai.

Piesa dezvoltă trei povești care se intersectează și astfel își modifică parcursul. “Familii” e un spectacol care pune sub lupă probleme actuale de interes social general, precum homosexualitatea, adopția, abuzul fizic și psihic, lipsa de comunicare etc. „Familii” este testimoniul celei mai strânse legături între oameni. Și totuși, ce reprezintă o familie în ziua de azi? La această întrebare poate vom găsi un răspuns în spectacolul Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu prezentat în ziua de joi 16 noiembrie de la ora 19.00 în Sala Mare a Teatrului Anton Pann.

Spectacolul nu este rcomandat tinerilor sub 14 ani.

Daniela Ștefănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.