Atenție la coșurile de fum! Incendii în Brezoi și Tomșani

Laura Maria Cojocaru: De ce iubim condiţionat? Există iubirea necondiţionată?
09/01/2018
Spectacolele NERIUM PARK și YEN, pe scena Teatrului Anton Pann
09/01/2018

imagine - ARHIVĂ

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au intervenit duminică, 7 ianuarie 2018, la ora 18.49, în comuna Tomșani, satul Băltățeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la partea superioară a unui sistem de încălzire cu acumulare de căldură.

Până la stingerea incendiului, a ars funinginea depusă în partea superioară a sobei. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii sistemului de încălzit, necurățat de funingine.

În aceeași zi, la ora 21.24, în Brezoi, pe strada Unirii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un canal de evacuare a fumului și gazelor fierbinți de la o proprietate particulară. Până la stingerea incendiului a ars funinginea depusă în interiorul coșului de fum. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage la imobil sau la alte bunuri situate în apropiere.

Pentru evitarea unor situații asemănătoare pompierii recomandă respectarea următoarelor reguli:

  • asiguraţi izolarea termică a mijloacelor de încălzire faţă de materialele combustibile din apropierea acestora;
  • este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile.
  • asiguraţi cel puţin odată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul mijloacelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi al asigurării funcţionării la parametrii normaţi, iar la sobe efectuați curățarea funinginii de pe coșurile de evacuare a fumului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.