UE: Reforme ale resurselor bugetare pentru a face față provocărilor din viitor

Concurs de recrutare pentru funcția de secretar al comunei Dănicei
18/03/2018
Actele administrative ale autorităţilor administraţei publice locale, controlate de Prefectura Vâlcea
18/03/2018

Deputații europeni propun reforme ale resurselor Uniunii Europene, pentru a susține bugetul UE pentru provocările viitoare.

Peste 94% din bugetul UE se întoarce direct către cetățenii săi: către regiuni, orașe, fermieri, întreprinderi și tineri. Majoritatea bugetului provine din contribuțiile statelor membre. Restul este obținut din taxele vamale și agricole și un procent din TVA. Parlamentul declară însă că bugetul nu este suficient pentru a răspunde ambițiilor UE și pentru a face față noilor provocări, cum ar fi migrația, securitatea și schimbările climatice.

Gérard Deprez / ALDE: “Bugetul Uniunii Europene va fi prea stors, iar Uniunea Europeană nu va fi capabilă să facă față provocărilor majore în viitor”.

Deputații europeni subliniază faptul că contribuabilii europeni nu ar trebui să plătească mai mult. UE trebuie să găsească noi resurse proprii. Printre propunerile Parlamentului se numără o taxă pe tranzacțiile financiare, o taxă pe segmentul digital și o parte din veniturile din impozitul pe profit sau din taxele de mediu.

Noile resurse proprii ar putea însemna o reducere a contribuțiilor directe ale țărilor UE la buget.

Janusz Lewandowski / EPP: “Este o sarcină foarte ambițioasă, având în vedere că negocierile anterioare au durat doi ani și jumătate, iar acum avem nouă luni pentru a ajunge la un acord final. Asta înseamnă că avem nevoie de o voință politică puternică, pentru că este o cauză care merită efortul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.