Legi noi în UE pentru creșterea încrederii în alimentele organice – VIDEO

Bursa Forţei de Muncă organizată de AJOFM Vâlcea în data de 20 aprilie 2018
10/04/2018
Un tânăr din Racovița a ajuns în penitenciarul Mioveni pentru că a tăiat ilegal lemne
10/04/2018

Parlamentul European votează noi legi menite să consolideze încrederea consumatorilor în agricultura organică și să protejeze piața împotriva practicilor neloiale.

Legea revizuită privind producția de alimente organice și etichetarea produselor organice va intra în vigoare în ianuarie 2021.

Agricultura organică este în creștere: acest fermier francez a trecut la un pesticid natural pentru a-și proteja recolta, aducând gândaci buni pentru a lupta împotriva celor răi.

Agricultor francez: “Sunt puţin mai scumpi decât substanțele chimice, dar dau rezultate și nici nu ne afectează sănătatea, iar asta e de neprețuit.”

Martin Häusling Member – Greens/EFA: “Consumatorii doresc alimente organice și tot mai mulți agricultori observă că este o formă durabilă de agricultură, din care s-ar putea obține mai mulți bani decât din agricultura convențională.”

Dar consumatorii trebuie să aibă încredere în produsele pe care le cumpără. Acesta este motivul pentru care Parlamentul European actualizează normele privind producția organică și etichetarea produselor organice în Europa.

Deputații europeni doresc mai multe controale, pe tot parcursul lanțului de aprovizionare.

Parlamentul European se străduiește, de asemenea, să asigure caracterul etic al importurilor de produse ecologice în UE.

Martin Häusling Member: “Altfel spus, produsele care sosesc în Europa trebuie să respecte normele europene și cred că acesta este un câștig major adus de noua lege.”

Vânzările de produse organice s-au dublat în ultimii zece ani în Europa. Și acest curent se extinde în toate statele membre ale UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.