Apele pârâului Bârlui din comuna Lădești au curmat viața unei fetițe de 11 ani

Protestul diasporei din 10 august nu este al unei organizaţii politice sau civice
28/07/2018
AJFP Vâlcea avertizează: Mai sunt 2 zile în care se poate depune Declarația Unică
30/07/2018

Sâmbătă, 28 iulie 2018, în jurul orei 20.00, pompierii militari din cadrul ISU GENERAL MAGHERU VÂLCEA au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unei fetiţe în vârstă de 11 ani luată de apele pârâului Bârlui, Lădești, Găgeni.

La faţa locului au fost trimise 15 cadre ale ISU VÂLCEA pentru efectuarea de căutări în zona anunţată. Pompierii militari au reuşit să găsească fata (V.M. de 11 ani ) la scurt timp de la sosirea la faţa locului, aceasta fiind în stare de inconştienţă. Membrii echipajului SMURD împreună cu angajaţii de la SAJ Vâlcea au efectuat manevre de resuscitare însă din păcate fără nici un rezultat, decesul fetiţei fiind declarat de medicul de la ambulanţă în jurul orei 22.21.

În momentul sosirii echipajelor de pompieri la locul intervenţiei, s-a constatat, din spusele martorilor, că fetiţa nu fusese singură ci împreună cu mama sa şi un consătean care o ducea în spinare, aceştia încercând să traverseze apele pârâului Bârlui prin vad. Viitura formată în urma precipitaţiilor abundente i-a surprins pe cei trei, în încercarea de a se salva scăpând doar femeia. Bărbatul dat dispărut era angajat cu ziua în gospodăria tatălui fetiței

În sprijinul pompierilor mai mulţi poliţişti şi jandarmi, fiind efectuate căutări până la ora 23.25, când s-a ordonat oprirea operaţiunii. Duminică seara, bărbatul dat dispărut a fost găsit la o distanţă de aproximativ 2 km, într-o zonă împădurită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.