Comunicat – PES activists România: Încercările de a afecta relațiile europene ale PSD vor fi sortite eșecului

Doi bărbați din Vaideeni au fost scoși cu drujba dintr-o butie cu prune
20/08/2018
Continuă ecourile în urma evenimentelor organizate în Râmnicu Vâlcea de Ziua Imnului Naţional
20/08/2018

PES activists România consideră că tentativele de a afecta relația dintre Partidul Social Democrat și familia social-democrată europeană, recent vehiculate în spaţiul public, sunt regretabile. PES activists România subliniază faptul că Partidul Social Democrat este un partid respectat în Partidul Socialiștilor Europeni (PES) și în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D), iar aceste tentative vor fi sortite eșecului.

”Condamnăm ferm încercarea de a afecta poziția Partidului Social Democrat în plan extern. PSD și-a câștigat locul în familia social-democraților europeni prin dinamism și implicare, prin guvernările performante pe care le-a oferit României, prin rezultatele obținute pentru oameni și inclusiv prin rezultatele electorale. PSD respectă și susține deopotrivă valorile Uniunii Europene și valorile social-democrației europene, iar acest lucru este cunoscut și recunoscut. Anul acesta social-democrația românească a celebrat 125 de ani de la crearea primului partid românesc cu o astfel de orientare, iar Partidul Social Democrat își asumă pe deplin tradiția și moștenirea lăsată de social-democrații români”, a declarat Victor Negrescu, președintele PES activists România.

PES activists România