În județul Vâlcea, în primele 6 luni din 2018, RAR a verificat 875 vehicule, din care 32,91 % au fost neconforme

MOL România și Fundația Pentru Comunitate acordă finanțare de peste 560.000 lei pentru tineri sportivi și artiști
21/08/2018
PNL Vâlcea: PSD Vâlcea politizează învăţământul
21/08/2018

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale lui 2018, 33.726 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Aproape 1700 de vehicule, verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, prezentau pericol iminent de accidente.

În județul Vâlcea au fost verificate 875 vehicule dintre care 32,91.% au fost neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție.

La nivel național, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.