Exercițiu de pregătire pentru stingerea incendiilor la fondul forestier

La Râmnicu Vâlcea, toamna începe cu un Concert Gheorghe Gheorghiu
28/08/2018
Parohia Ortodoxă Băbeni: comunicat privind importanța vaccinării anti COVID 19
Bogdan Popescu: Consiliul Județean trebuie să își rezolve problemele din Râmnic
31/08/2018

Miercuri, 29 august 2018, s-a desfășurat un exercițiu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea pentru stingerea unui incendiu de fond forestier în localitatea Brezoi, zona Vasilatu.

Echipajele au executat operaţiuni de intervenţie, realizarea dispozitivelor de stingere pe teren greu accesibil și de alimentare cu apă din pârâul Vasilatu, pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

S-a acționat cu: două autospeciale pentru stins incendii, o autospecială pentru deplasarea pe teren impracticabil, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de transportat persoane și trei motopompe. În acest exercițiu au fost angrenați: pompieri militari de la Detașamentul Râmnicu Vâlcea și Garda de Intervenție Brezoi, 6 elevi de la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești și un voluntar al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea.

Exerciţiul a avut drept scop cunoașterea zonei, a posibilităților de alimentare cu apă, pregătirii personalului propriu și testarea capacităţii de intervenţie în cazul producerii unui incendiu de fond forestier. Acesta face parte din cele două exerciții care se desfășoară lunar pe teritoriul întregului județ și se realizează cu participarea a cel puțin două structuri de intervenție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.