Se licitează proiectarea pentru reabilitarea Spitalului vechi din Râmnicu Vâlcea – VIDEO

Strada Săliştea Nouă din Goranu a fost modernizată
16/10/2018
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican: Guvernul Dăncilă şi PSD împiedică introducerea reţelelor de gaze în localităţi
16/10/2018

Astăzi, 16 octombrie 2018, Compania Naţională de Investiţii a publicat şi demarat achiziţia de proiectare pentru obiectivul de investiţii “Reabilitarea, modernizarea și dotarea secțiilor din clădirea – corp principal C5 a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, situat în str. General Magheru, nr.54”, termenul de depunere a ofertelor fiind 15 noiembrie 2018.

Reamintim că, proiectul, cu o valoare estimată de 42.248.111,35 lei (peste 422 miliarde lei vechi), este finanţat în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul “Unităţi sanitare din mediul urban”, derulat de către Compania Națională de Investiții.

Prin proiect se propune reabilitarea, modernizarea și dotarea cu mobilier specific a clădirii C5 unde funcționează în prezent secțiile: Oftalmologie, Psihiatrie 2, Compartimentul de psihiatrie infantilă şi Secţia de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie.

Se vor executa lucrări de consolidare, de reabilitare a șarpantei și a învelitorii, lucrări de reabilitare şi recompartimentare interioară, inclusiv lucrări de refacere a instalațiilor termice, sanitare şi electrice.

De asemenea, instalațiile interioare se vor completa cu instalații specifice pentru oxigen, vacuum, aer comprimat, instalații de semnalizare, avertizare și stingere incendiu, instalație de voce – date, instalații de ventilație.

„Astăzi este o zi importantă deoarece se fac paşi cerţi pentru modernizarea „Spitalului Vechi” din Râmnicu Vâlcea. Sunt foarte bucuros să le dau acestă veste vâlcenilor şi îi asigur că mă voi ţine de cuvânt, iar alături de actuala echipă voi continua faptele bune pentru judeţ şi pentru oameni” a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.