Activitate intensă la Teatrul Anton Pann – NE ȘTIM DE 100 DE ANI a început turneul prin țară

Râmnicu Vâlcea: Tineri filmați în timp ce aruncau jardinierele cu flori de pe Podul Vinerii Mari
29/10/2018
Primăria Râmnicu Vâlcea a fost premiată la Brașov, în cadrul Galei Administraţie.ro
29/10/2018

După primele reprezentații cu public care au avut loc la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, în zilele de 6 și 7 octombrie 2018, premiera spectacolului NE ȘTIM DE 100 DE ANI o superproducție realizată la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, împreună cu Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, Teatrul Tineretului Piatra Neamț și Teatrul de Vest din Reșița, începe turneul prin țară în teatrele partenere și nu numai. Prima oprire va avea loc la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad în ziua de 1 noiembrie. Pe 2 noiembrie spectacolul ”Ne știm de 100 de ani” va fi prezentat la Timișoara, în cadrul Festivalului Artelor ”DOM 100” Timișoara.

Și tot în această lună noiembrie, ”Ne Știm de 100 de Ani” după ce va fi prezentat publicului din Arad și Timișoara, el va avea reprezentații la Reșița în 10 și 11 noiembrie, la Piatra Neamț în 17 și 18 noiembrie și București în zilele de 4 și 5 decembrie. Producția și turneul sunt rezultatul unei colaborări fără precedent  între cele patru teatre din cele patru regiuni istorice ale tării: Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul Anton Pann Râmnicu Vâlcea, Teatrul de Vest Reșița și Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. Proiectul este co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Administrația Fondului Cultural Național și Asociația Culturală Ataraxia Râmnicu Vâlcea.

Așa cum vă mai informam, proiectul este în așa fel gândit încât să ofere continuitate și în anul 2019 prin includerea sa în Portofoliu cultural asociat Președinției României a Consiliului Uniunii Europene precum și unor turnee internaționale organizate prin Institutul Cultural Român.

În tot acest timp la Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea, în cadrul zilelor ”Școala Altfel”, vor avea loc spectacole pentru elevii din școlile vâlcene, repetiții pentru alte spectacole și ca de obicei, sâmbăta, spectacolele care au loc la sediul teatrului.

Luna noiembrie, care vine în curând, este la fel de bogată: spectacole la sală, recitaluri de muzică, lansari de carte, spectacole invitate-Muzeul iluziilor și multe alte evenimente despre care vom scrie la timpul respectiv.

În încheiere le dorim succes actorilor distribuiți in superproducția  ”Ne știm de 100 de ani”. Ei sunt: Lucreția Mandric și Daniel Beșleagă, actori ai Teatrului Tineretului din Piatra Neamț; Andrei Cătălin și Andrei Brădean, Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea; Ana Maria Cizler și Camelia Ghinea, Teatrul de Vest din Reșița; Iulia Dinu și Sorin Calotă de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Scenografia: Dorothea Iordănescu, Muzica: Ildoko Fogarassy, Light design: Lucian Moga. Regia, Ștefan Iordănescu.

Daniela Ștefănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.