Râmnicu Vâlcea a participat pe 17 noiembrie în campania ROMÂNIA RECICLEAZĂ

În judeţul Vâlcea nu sunt cazuri de pestă porcină africană
20/11/2018
Obligațiile fiscale achitate până la 15 decembrie se reduc cu 10% sau 5%
20/11/2018

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a organizat  în data de 17 noiembrie 2018 între orele 10.00 – 16.00, o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate.

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, timp de 6 ore, locuitorii din Râmnicu Vâlcea au avut posibilitatea să predea echipamentele electrice și electronice vechi și acumulatorii portabili uzați la punctul fix de colectare amplasat în curtea fostului sediu al Liceului Tehnologic Oltchim (Chimic) de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 26. De asemenea, două echipaje mobile s-au deplasat la domiciliul râmnicenilor pentru a prelua deșeurile voluminoase.

Au fost premiați cu tichete cadou toți cei care au predat minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate.

Datele estimate arată că Municipiul Râmnicu Vâlcea a reușit să colecteze 4,74 tone DEE, reprezentând un număr de 199 echipamente electrice și electronice, asociația ENVIRON oferind locuitorilor Râmnicului bonuri valorice în sumă totală de 4460 lei. Rezultatele finale urmează a fi anunțate de asociația ENVIRON în momentul încheierii campaniei la nivel național.

Programul ROMÂNIA RECICLEAZĂ își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.