PES activists România: La alegerile pentru Parlamentul European se va decide viitorul UE

Renumit oncolog pentru copii din Turcia vine în România
12/01/2019
Ambasadorul Palestinei, oaspete în Primăria Râmnicu Vâlcea
21/01/2019

Organizația PES activists România s-a reunit în perioada 11-13 ianuarie 2019, la Predeal, în cadrul Adunării Generale în vederea pregătirii alegerilor pentru Parlamentul European.

Reprezentanții organizației au atras atenția asupra mizei uriașe a viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European care riscă să decidă viitorul Uniunii Europene și în consecință să definească parcursul european al României.

În vederea pregătirii acestui moment important PES activists România solicită stabilirea unor criterii profesionale transparente în desemnarea candidaților menționând cunoașterea fluentă a două limbi străine, experiență politică în funcții cu responsabilitate, expertiză în domeniul afacerilor europene sau relații apropiate cu familia politică europeană.

În numele celor peste 10.000 de membri ai organizației social democraților europeni, coordonatorii naționali au evidențiat, de asemenea, rolul activ jucat de activiștii PES din 2007 până în prezent în promovarea temelor europene și a social democrației. Doar anul trecut PES activists România a reușit organizare a peste 20 de evenimente, campanii și acțiuni printre care celebrarea a 125 de ani de social democrație sau #zambetuldesarbatori.

PES activists România a aprobat cu unanimitate de voturi susținerea unui reprezentant pe loc eligibil la viitorul scrutin.

Reprezentanții din teritoriu ai organizației au salutat contribuția importantă adusă de fostul ministru Victor Negrescu în pregătirea Președinției României la Consiliul UE dar și prin activitatea sa din Parlamentul European în promovarea valorilor europene și a parcursul european al României.

PES activists România este o structură asociativă a membrilor și simpatizanților social democrați din România interesați de politica europeană creată în 2006.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.