Acțiuni organizate de IPJ Vâlcea pentru prevenirea delincvenței juvenile

În eventualitatea unui Brexit fără acord, siguranța feroviară și conectivitatea cu Regatul Unit – în atenția UE
06/03/2019
6 martie 2019, zi de foc pentru pompierii militari din județul Vâlcea
06/03/2019

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea și Serviciului Ordine Publică au desfășurat activități de prevenire și combatere pe tema violenței în școli, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor.

Marți, 5 martie 2019, polițiștii au fost prezenți la Liceul Tehnologic „Cpt. Nicolae Pleșoianu”, unde au discutat cu elevii claselor a IX-a pe tema violenței în școli și delincvenței juvenile, dar și despre pericolele pe care le prezintă rețelele de socializare și cum pot fi acestea evitate.

Întâlnirea cu elevii a fost interactivă, concretizându-se în discuţii libere, captivante, de interes pentru toţi participanţii. Elevii au participat în mod activ adresând o serie de întrebări poliţiştilor şi manifestând un interes deosebit cu privire la aspectele dezbătute.

Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor necesită o atenţie deosebită, având în vedere faptul că tinerii pot cădea cu uşurinţă în capcana infracţionalităţii, mai cu seamă din cauza caracteristicilor vârstei, teribilismului şi dorinţei de a gusta noul la orice pas. Nu în ultimul rând, din cauza capacităţii reduse de a sesiza pericolul, tinerii pot deveni şi victime ale unor infractori.

La această activitate au participat 60 elevi ai claselor a IX-a, inclusiv 4 cadre didactice din cadrul Liceului Tehnologic „Cpt. Nicolae Pleșoianu”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.