Incendiu în Băile Olănești – casă din satul Cheia afectată de flăcările generate de coșul de fum

Atenție la centura de siguranță! Poliția a demarat acțiunea TISPOL Seatbelt!
11/03/2019
Proiectul CLAY – Interreg Europe: De la analiza SWOT a sectorului ceramicii artistice la analiza nevoilor
11/03/2019

imagine - ARHIVĂ

Duminică, 10 martie 2019, la ora 12.58, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Băile Olănești, satul Cheia.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  30 mp; acoperişul casei de locuit aflată în imediata apropiere (circa 1 m), construit din lemn cu învelitoare tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 70 metri pătrați. De asemenea, au fost degradate tavanele acestora.

Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU Băile Olănești. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este intrarea în contact a scânteilor cu materialele combustibile (lemn), din cauza coșului de evacuare a fumului necorespunzător.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.