Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea vă invită la spectacolul “Dansul pinguinului imperial”

Vopseaua de ouă! Numărul maxim de aditivi regăsit într-un produs a crescut cu 58% în studiul din 2019 față de cel din 2015!
19/04/2019
Lucrări complexe de preluare şi evacuare a apelor pluviale în Nordul Râmnicului
19/04/2019

Dansul pinguinului imperial – Spectacolul Teatrului Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea prezent la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea vă invită duminică, 21 Aprilie 2019, de la ora 19.00, la spectacolul „Dansul pinguinului imperial”(farsă-lectură teatrală) de Iulian Margu, în regia Vlad Popescu, care va avea loc la Sala Zăvoi, (adresa: Str. Știrbei Vodă nr.11, Râmnicu Vâlcea, Parc Zăvoi).  Anul acesta, Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea este invitat să prezinte spectacolul în cadrul ediției 2019 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), ce va avea loc în perioada 14-23 iunie 2019 și care își propune să promoveze creațiile de cea mai bună calitate din domeniul artelor spectacolului din România și din străinătate, prin prezentarea celor mai importante producții ale momentului.

Despre spectacol regizorul Vlad Popescu a declarat că: „Dansul pinguinului imperial” pentru mine e o reîntoarcere la mijloacele simple (nu simpliste), la joc, la actor, la libertatea de a te bucura și întrista fără să vrei să epatezi. E un joc dublu, drama singurătății unor bătrâni care trăiesc izolați într-un magazin second-hand, dar și drama actorului care privește în sală și e tot mai gol: nimeni nu se mai înghesuie să vadă „marele bufon”. Toți au uitat de el, așa cum zice și Bătrânul: „Ei au Alzheimer, nu eu!”…Jocul acesta dublu nu a fost premeditat, trebuia să facem un spectacol lectură; ușor, ușor ne-am dat frâu liber imaginației și ne-am bucurat de ce se năștea. Repetând într-o cabină, înghesuiți de costume, măști, peruci, scaune, masă, actori care intră și ies – se nășteau fragil personajele, se nășteau momente puternice de teatru. Momentul magnific când știi că nimic din ceea ce vezi nu e adevărat, că ești într-o cabină și, cu toate acestea, actorii nasc momente sublime. În fine…fără să divaghez prea mult, am preluat această experiență și am încercat prin povestea tragi-comică a bătrânilor, dublat de drama unor actori în vârstă, să redau puțin și acest sentiment. De aici și „farsă-lectură-teatrală”, nu știi când e teatru, când o „joacă” serioasă de-a teatrul.

Pentru mine, ca autor, este o mare onoare ca piesa mea “Dansul pinguinului imperial” va fi jucată în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru din lume. Ce și-ar putea dori mai mult un dramaturg?  Desigur acest fapt n-ar fi fost posibil fără o nouă magie marca “ARIEL”, a declarat Iulian Margu, autorul piesei.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Camelia Constantin, Dan Constantin,
Gabriel Popescu și Alin Păiuș.

Biletele se pot achiziționa de la sediul cinematografului Cinematografului “Geo Saizescu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.