Activităţi în preajma Sărbătorii de Paşti la Căminul pentru Persoane Vârstnice

Restricții temporare de circulație pe DN 7, la Milcoiu, Blidari, Bujoreni și Robești
04/05/2019
Incendiu în comuna Crețeni – o femeie din satul Izvoru a ajuns la spital
05/05/2019

Cei 74 de seniori găzduiţi în Căminul pentru Persoane Vârstnice care funcţionează sub autoritatea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea au avut parte de activităţi diverse în preajma sărbătorilor pascale.

Astfel, o parte dintre aceştia au făcut, în Săptămâna Mare, o vizită la Grădina Zoologică din apropiere, unde s-au bucurat de soare şi de o plimbare în cadrul deosebit al acestei unităţi de agrement.

De asemenea, cei care au dorit, au putut participa, feriţi de ploaie pe terasa imobilului, la slujba de Înviere ţinută de preoţi ai Bisericii Sfântul Gherasim de la Iordan din imediata apropiere şi de preotul ce a oficiat ulterior serviciul religios în capela Căminului.

Tot cu ocazia sărbătorilor pascale, s-a înregistrat şi prima găzduire pe termen scurt a unui vârstnic în baza HCL nr. 80/2019; în temeiul acestui act normativ, se poate solicita o internare pe o perioadă cuprinsă între 5 şi 15 zile, spre exemplu în situaţia în care aparţinătorii intenţionează să plece într-o vacanţă şi doresc să îşi lase ruda mai vârstnică sub supraveghere de specialitate şi în condiţiile deosebite oferite de camerele special destinate acestei activităţi în cadrul Centrului. Mai multe cereri similare au fost deja înregistrate pentru luna iunie a acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.