Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au efectuat controale în Râmnicu Vâlcea, Mihăești, Budești și Muereasca

Încă o parcare modernă finalizată de Primăria Râmnicu Vâlcea
23/09/2019
190 de locuri scoase la concurs pentru admiterea la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani
23/09/2019

În weekend-ul trecut polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea – Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune specifică pe linia verificării respectării regimului armelor și al munițiilor și al modului de asigurare a securității acestora.

Cu această ocazie au fost efectuate 9 controale pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, comuna Mihăești, comuna Budești și comuna Muereasca, fiind legitimate 13 persoane, constatate 4 infracțiuni pentru nerespetarea regimului armelor și munițiilor, o contravenție la Legea 295/2004 și o contravenție pentru nerespectarea legislației la regimul cinegetic.

De asemenea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, 4 arme, dintre care două letale de vânătoare și două neletale de autoapărare și 20 de bucăți cartușe cu gaze lacrimogene, calibrul 9 mm.

*****

Cu ocazia controlului efectuat la locuința unui bărbat de 57 de ani, din comuna Muereasca, polițiștii au constatat că bărbatul nu a păstrat cele două arme și muniția aferentă acestora, în condițiile prevăzute de lege, în sensul că acestea erau depozitate pe un dulap din lemn amplasat în exteriorul locuinței. Totodată s-a constatat faptul că acesta deținea 22 de cartușe de vânătoare calibru 12 și 16, confecționate artizanal.

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

*****

Cu ocazia controlului efectuat la locuința unui bărbat de 40 de ani din municipiul Râmnicu Vâlcea, polițiștii au constatat că acesta a deținut în mod ilegal la domiciliul său o armă neletală cu proiectil din cauciuc supusă autorizării.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.