IPJ Vâlcea intensifică acțiunile în baza planului național – FOC DE ARTIFICII

Sala Sporturilor TRAIAN ar putea fi modernizată şi extinsă prin CNI
27/12/2019
Pentru perioada Anului Nou, Magazinul Enel din Râmnicu Vâlcea anunță un program modificat
27/12/2019

Până în luna ianuarie 2020, în baza planului național de acțiune FOC DE ARTIFICII, elaborat la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiști specializați în domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase din  cadrul IPJ Vâlcea desfășoară acțiuni specifice, pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice.

Principalul scop al acestor activități este creșterea siguranței cetățenilor, prin activități care să prevină producerea evenimentelor nedorite, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, transferul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice, în toată perioada sărbătorilor de iarnă.

Astfel, în cursul zilei de 26 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Băbeni au depistat în flagrant delict, un tânăr de 25 de ani, din oraș, în timp ce oferea spre comercializare, în locuri publice, articole pirotehnice.

Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 360 bucăți articolele pirotehnice.

Articolele fac parte din categoriile P1 și F2 și erau deținute fără autorizație legală pentru efectuarea  de operațiuni cu astfel de produse.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.