Jandarmii din Voineasa au scos din zăpadă o mașină cu turiști blocată pe Transalpina

Turiști rătăciți pe traseul montan dintre satul Tisa și Băile Olănești
01/01/2020
Două cazuri de pestă porcină africană confirmate la Băbeni și Păușești Măglași
03/01/2020

Miercuri, 1 ianuarie 2020, un singur apel la 112 a fost suficient pentru echipajul de jandarmerie din cadrul Postului montan de jandarmi Voineasa, să intervină pentru două persoane aflate în dificultate, blocate pe Transalpina.

Turiștii, plecați din orașul Petroșani, intenționau să traverseze traseul montan Transalpina pentru a ajunge în stațiunea Rânca. Astfel, miercuri seara, în jurul orelor 20.00, jandarmii au fost solicitați să intervenă în sprijinul lor, deoarece, datorită condițiilor meteo nefavorabile și a stratului de zăpadă foarte mare au rămas blocați cu autoturismul și nu mai puteau înainta.

Persoanele blocate au declarat că au fost îndrumate de către ceilalți participanți la trafic să urmeze ruta respectivă, fără să stie că drumul este închis. Jandarmii au ajutat la deszăpezirea autoturismului și au condus turiștii în siguranță până la Obârșia Lotrului, de unde și-au continuat deplasarea către Petroșani.

Pentru prevenirea oricăror incidente, Jandarmeria Vâlcea recomandă turiștilor să aibă un echipament adecvat atunci când doresc să se aventureze pe anumite trasee montane, să se intereseze foarte bine asupra ititnerariului pe care doresc să il parcurgă, a gradului de dificultate al acestuia și a condițiilor climatice locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.