Incendiu în Călimănești – două case afectate de flăcările izbucnite de la un coș de fum

Vâlcea: Un nou focar de pestă porcină africană identificat în satul Drăgoești
03/01/2020
32.926 milioane de euro și 103,6 tone de aur, în rezervele BNR
04/01/2020
Casă afectată de un incendiu produs la Goleşti, în satul Popești

imagine - ARHIVĂ

Sâmbătă, 4 ianuarie 2020, la ora 4.21, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la două case, în Călimănești, pe strada Nicolae Bălcescu. În momentul sosirii echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișurilor celor două imobile.

S-a acționat cu două echipaje de stingere ale ISU Vâlcea, o autospecială de stingere de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Călimăneşti, un echipaj SMURD de la Grupul de Intervenție Râmnicu Vâlcea și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță.

Incendiul a fost lichidat în jurul ore 07.30, suprafaţa totală afectată a celor două acoperişuri fiind de aproximativ 250 metri pătrați. Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma folosirii sistemului de încălzire, având coşul de evacuare a fumului defect. Astfel, scânteile rezultate au dus la aprinderea structurii din lemn, iar învelitoarea din imitaţie de țiglă din plastic a dus la propagarea cu repeziciune a incendiului.

Proprietara gospodăriei de la care a pornit incendiul a suferit un atac de panică, aceasta primind îngrijiri medicale la faţa locului de la paramedicii SMURD şi personalul de la ambulanţă. Ulterior femeia a refuzat transportul la spital

Cele două locuinţe erau amplasate lipite una faţă de cealaltă, acest lucru favorizând extinderea incendiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.