În ultimele 72 de ore, pompierii din cadrul ISU Vâlcea au intervenit pentru gestionarea a 62 de situaţii de urgență

Actualizarea sinelui, o nouă nevoie a oamenilor în mileniul 3
20/01/2020
Râmnicu Vâlcea: Primarul Mircia Gutău s-a întâlnit cu locatarii blocurilor de garsoniere din Bulevardul Nicolae Bălcescu
20/01/2020

În ultimele 72 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 62 de situaţii: 55 de intervenții ale echipajelor SMURD, 2 incendii, un incendiu de vegetație uscată, 4 acțiuni pentru protecția comunității.

Membrii echipajelor SMURD au intervenit în localităţile: Alunu, Băbeni, Bălcești, Bărbătești, Berislăveşti, Brezoi, Buneşti, Câineni, Dăeşti, Drăgăşani,  Făurești, Fârtățești, Frânceşti, Grădiştea, Horezu, Lăpușata, Leleasca, Livezi, Lungeşti, Măciuca, Mădulari, Oteşani, Perișani, Pietrari, Popești, Râmnicu Vâlcea, Roiești, Stoeneşti, Sutești, Ștefănești, Șuşani și Vlădești pentru: 4 traumatisme cranio-cerebrale;  două insuficiențe respiratorii; cinci accidente de circulaţie; un accident vascular cerebral; două plăgi tăiate cu drujba la membrele superioare;o hiperglicemie;  o stare de agitație; dureri: precordiale, la nivelul capului, abdominale, de membre, la nivelul coloanei, toracice, renale  şi stări generale de rău.

După acordarea primului ajutor calificat, 55 de pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

Exemple

Vineri, 17 ianurie 2020, la ora 15.18,  pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Horezu.

Până la stingerea incendiilor, a ars aproximativ 2  ha de vegetaţie uscată. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, la ora 02.42, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje în localitatea Scundu.

Până la stingerea incendiului, au ars circa 700 Kg de fân. S-a reușit limitarea propagării incendiului la celelalte furaje depozitate ( aproximativ 5 t de fân și 2t coceni de porumb)

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru generarea incendiului.

Luni, 20 ianuarie 2020, la ora 05.16, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o cabină de supraveghere a unei benzii transportoare în localitatea Costești.

Până la stingerea incendiului, au ars:  izolația termică și materialele combustibile din interiorul cabinei, construită din tablă. Să reușit limitarea propagării la banda transportoare.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui scurtcircuit electric la cablul de alimentare al unui mijloc de încălzire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.