Președinții celor trei instituții principale ale UE se vor întâlni în Franța pentru a discuta despre viitorul uniunii

Râmnicu Vâlcea: Parcare nouă cu 200 de locuri în faţa Casei Tineretului din Ostroveni
28/01/2020
Concert Direcția 5 “POVESTEA NOASTRĂ – 30 de ani” cu repetiție la Râmnicu Vâlcea
29/01/2020

Joi, 30 ianuarie 2020, președinții celor trei instituții principale ale UE se vor întâlni la Bazoches pentru a discuta despre viitorul UE și provocările geopolitice actuale.

David Sassoli, Președintele Parlamentului European, Charles Michel, Președintele Consiliului European și Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene se vor întâlni în Bazoches-sur-Guyonne (Franța) la Casa Jean Monnet, un loc simbolic pentru istoria integrării europene.

Cei trei vor discuta despre viitorul UE, inclusiv Conferința privind Viitorul Europei care urmează să aibă loc, provocările geopolitice actuale, precum și tranziția climatică și cea digitală.

,,Europa e la începutul unui capitol nou. Provocările interne și externe pe care le avem de înfruntat ne reamintesc tuturor că Uniunea Europeană este mai mult decât o piață sau o putere economică, este o entitate care se bazează pe valori pe care cu toții le împărtășim și apărăm. Nu trebuie să uităm că putem fi mult mai puternici, atunci când acționăm împreună”, a declarat David Sassoli, Președintele Parlamentului European.

Cei trei președinți vor prezenta concluziile discuțiilor printr-o declarație comună susținută la Parlamentul European în Bruxelles vineri, 31 ianuarie, la ora 11:00 (12:00 în România). Vor urma detalii suplimentare.

sursa: Multimedia Centre / Parlamentul European

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.