MODELUL declarației pe proprie răspundere necesară circulației persoanelor în afara locuinței conform Ordonanței Militare

Avertizare meteorologică COD PORTOCALIU – zăpadă și viscol
22/03/2020
COVID-19: Situația epidemiologică în județul Vâlcea, 22 martie
22/03/2020

MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței / gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21 martie 2020.

Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21 martie 2020, obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie 2020.

Descărcați “Declaraţie pe proprie răspundere” sau “Adeverință angajator” accesând link-urile de mai jos:

MODEL – Declarație pe proprie răspundere

MODEL – Adeverință angajator

***

Ordonanța militară numărul 2 din 21 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19

Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

4 Comments

 1. Stefan says:

  Multumim pt modelul de formulare!
  Ideal ar fi fost ca modelul in Word sa fie in format ,,doc” nu ,,docx”, deoarece unele persoane ,,varstinice” poate nu si-au actualizat sistemul de operare de pe PC …
  O zi frumoasa!

 2. Militaru ovidiu says:

  Merg la domiciliul din CI

 3. Sandulescu Constantin says:

  Ma deplasez la piata cultural pt alimente traseul deplasarii este emil racovita bulv obregia si retur

 4. bumbes vasi says:

  Asteptam si modelul nou de declarațiile pe proprie răspundere word.
  Mulțumesc frumos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.