COVID-19: Persoană din Băbeni cercetată penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

Au furat o mașină și au scăpat pentru că s-au împăcat cu proprietarul
07/04/2020
Razie în Călimănești și Horezu pentru verificarea legalității exploatării, transportului, prelucrării și comercializării de material lemnos
10/04/2020

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a fost înregistrat la data de 10 aprilie 2020 un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 C.penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Orașului Băbeni.

În fapt, în cursul lunii martie 2020, o persoană venită din municipiul București, unde a îngrijit un bătrân despre care a aflat ulterior revenirii la domiciliul din Băbeni că a fost contaminat cu virusul SARS-COV2, s-a deplasat la Primăria Orașului Băbeni, unde funcționarii au îndrumat-o să meargă la medicul de familie, existând astfel posibilitatea răspândirii bolii cauzate de virusul SARS-COV 2.

Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliţie din cadrul Poliţiei Orașului Băbeni sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală,  iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.