Bărbat din Băile Govora, confirmat pozitiv cu virusul COVID -19, cercetat penal pentru nerespectarea normelor legale

Râmnicu Vâlcea: 11 noi puncte închise de colectare şi alte 6 baterii de containere pentru colectarea deşeurilor
13/04/2020
Magazinele Auchan au program special de funcționare în perioada Sărbătorilor Pascale
13/04/2020

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a fost înregistrat la data de 10 aprilie 2020 un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală cu privire la comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de Poliției Judiciară din cadrul Poliției orașului Băile Govora.

În data de 26 martie 2020, un bărbat din Băile Govora s-a deplasat la București pentru efectuarea unui control la Spitalul Universitar, revenind la domiciliu a doua zi. În zilele de 30 și 31 martie 2020, persoana a fost la serviciu și, întrucât în data de 31 martie 2020 a prezentat febră a luat legătura cu medicul de familie, care i-a spus să rămână izolat la domiciliu împreună cu soția.

Joi, 9 aprilie 2020, pe fondul unor stări febrile a solicitat ambulanța, care l-a transportat cu izoleta la Spitalul Județean Vâlcea – Secția Boli Infecțioase, unde a fost testat, rezultatul testului pentru noul coronavirus COVID -19 fiind pozitiv. În cauză se efectuează verificări pentru stabilirea persoanelor cu care acesta a intrat în contact după îmbolnăvire și a eventualelor consecințe.

Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliție din cadrul Poliției orașului Băile Govora, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.