La Râmnicu Vâlcea începe implementarea celui mai mare proiect din ultimele decenii în domeniul iluminatului public

COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 19 februarie 2021
COVID-19 în județul Vâlcea: 819 persoane în izolare la domiciliu, alte 144 în carantină
21/05/2020
Cel mai nou model de telefon OPPO la Vodafone
22/05/2020

Luni, 25 mai 2020, se va da Ordinul de Începere a Lucrărilor la cea mai mare investiţie din domeniul iluminatului public din ultimele decenii: proiectul cu finanţare europeană ”Reabilitare iluminat public în Municipiul Ramnicu Vâlcea, inclusiv realizarea unei canalizaţii subterane noi aferente reţelelor electrice şi de telecomunicaţii”.

Contractul de finanţare în cadrul POR 2014 – 2020 pentru acest proiect a fost semnat în 5 februarie 2019, iar în 23 aprilie 2020, în urma finalizării procedurilor de selecţie la care s-au înscris cinci ofertanţi, a fost încheiat contractul de lucrări cu asocierea Electromagnetica SA – Valoris SRL la valoarea de 17.736.457,72 lei cu TVA.

Obiectivul specific al proiectului îl constituie creşterea eficienţei energetice în sistemul de iluminat public pe 26 de străzi situate în intravilanul municipiul Râmnicu Vâlcea, după cum urmează:

• Zona Nord: străzile Iancu Pop, Nicolae Titulescu, Grigore Procopiu, Republicii, Decebal, Henri Coandă, Rapsodiei, Matei Basarab, Doctor Hacman, Mărăşeşti, Arhiepiscopiei, Popa Şapcă şi bd. Nicolae Bălcescu.
• Zona Ostroveni: străzile Nicolae Iorga, Mihai Eminescu, Ostroveni, Luceafărului, I.C. Brătianu, Lucian Blaga, Nichita Stănescu, Ion Referendaru, Petrişor, Dacia, Matache Temelie şi bulevardele Pandurilor şi Tineretului.

Lucrările de modernizare şi eficientizare vor consta în demontarea a 548 de corpuri de iluminat existente şi a 361 de stâlpi metalici, montarea a 709 de corpuri de iluminat cu LED cu o durata nominală de viaţă de minim 50.000 ore, instalarea a 666 de stâlpi, montarea în intersecţiile principale şi în cele cu sens giratoriu a 7 camere de contorizare a traficului, element component al sistemului de dimming şi telegestiune, şi echiparea dispeceratului cu un calculator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.